Chrome APK Packager pretvara gotovo svaku aplikaciju u Chrome ekstenziju

Objavio u 25/09/2014 u 0:44

Početkom meseca je Google zvanično najavio da je moguće pokrenuti nekoliko aplikacija na Chrome OS-u. Za samo nepunih nedelju dana, developeri su uspeli da omoguće da gotovo bilo koja aplikacija može da se pokrene na Google-ovom operativnom sistemu, Windows-u, Mac-u ili Linux-u. Međutim uputstva za ovo su bila dosta naporna, tako da se neko setio i napravio Android aplikaciju koja sve ovo može da prevaziđe 😀

Aplikacija se zove Chrome APK Packager i iako je trenutno u Alpha fazi (što uključuje i sam dizajn aplikacije), donosi funkcionalnost da pretvorite gotovo sve instalirane aplikacije na vašem uređaju u Chrome ekstenziju. Sve što je potrebno da uradite je da upalite aplikaciju, izaberete iz liste aplikacija one koje želite da pretvorite u Chrome ekstenziju i pipnete Generate dugme.

Chrome APK Packager

Nakon toga kopirate kreirani zip fajl u Chrome na računaru, otpakujete ga i load-ujete folder kao otpakovanu ekstenziju. Aplikacija će se pojaviti među ostalima, mada neće imati svoju ikonicu. Ikonica će biti zeleni robot koju možete zameniti tako što ćete u folderu zameniti icon.png sa ikonom po vašem izboru.

Chrome Android Aplikacije

Chrome Android Aplikacije

Dok god imate  ARChon Custom Runtime instaliran, aplikacije bi trebalo da se pale isto kao i sve ostalo Chrome aplikacije. Aplikacije koje su vezane za Google servise će imati problema i verovatno će krešovati.

Pošto je ovo Alpha softver, nemojte očekivati savršeno iskustvo. Sigurno ćete naići na neke probleme, pogotovo dok ne skontate kako da koristite Android virtualne dugmiće itd.

Ako volite da testirate nove stvari, posetite GitHub i skinite ARChon Custom Runtime. Posle toga skinite Chrome APK Packager sa XDA stranice.

Da li ste već probali da pokrenete Android aplikacije kao Chrome aplikacije? Koje su vam radile? Kako vam se čini sve ovo?

[via Android Police]

Tags: Android aplikacijeARChon Custom RuntimeChromeOSPokretanje Android aplikacija u Chrome

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *