Chameleon Android tablet UI

Objavila u 18/05/2012 u 18:35

ChameleonChameleon je kako kažu novi Home Screen za tablet. Radi se o bogatom lančeru kojiomogućava tablet korisnicima da njihov tablet ima predefinisane Home ekrane onako kako korisniku odgovara. Cela ideja se zasniva na tome da tablet koristimo drugačije u kući i napolju, ujutru, u podne ili uveče. Na osnovu GPS lokacije i doba dana, više Home ekrana može biti kreirano i tako korišćeno u određenim situacijama. Ova ideja me zapravo podseća na onu ideju sa Smart tagovima, na koje kada osloniš telefon, telefon se prebacije u predefinisani režim rada (noćni, dnevni, tihi…).

Pored toga, intuitivan i lep interfejs je glavni adut ovog interfejsa. Brojni vidžeti koje možete da koristite i raspoređujete po ekranima. Meni ovo rešenje skoz fino izgleda, a vama?

Ovo je zasad prototip i planira se da ovaj lančer postane dostupan na Google Play Store-u u skorijoj budućnosti. Njegov razvoj direktno zavisi od zainteresovanosti ljudi za njim i podrške jer svaki razvoj softvera košta. Radi na Android tabletima sa minimum Android verzijom 3.2 (HoneyComb) i minimalnom rezolucijom 1280 x 800, barem u ovom momentu razvoja.

Tags: AndroidhomeHoneycomblančerPlay Storescreentablet

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Iskreno, i jeste bolje, ali problem je u tome sto nekad ne kazu na snimku sve. Ne kazem za ovaj tekst, vec za uopste, za android vesti :). Uglavnom je nekad i bolje malo pretraziti net, i procitati neku vest sa razlicitih izvora, pa tek onda napisati svojim recima. Barem ja tako radim.

  Ali cisto da kazem nesto vezano za ovaj tekst, pored onoga sto sam vec napisao, Cini mi se da, ukoliko ne dobiju onoliko novca koliko im treba za zavrsavanje ovog projekta, nece ni izbaciti, sto je bas glupo, jer je ovo stvarno lepa i pregledana, da kazem “desktop”, tema za android tablete :).

 • link ka ovom super konceptu sam vam ostavio na facebook stranici jos pre mesec dana, niste ga ni pogledali nego ste cekali da review objavi androidpolice.com pa da samo prevedete text

  • Pozdrav Milose,

   videli smo tvoj link na FB-u jos tada kada si ga ostavio, ali verovatno nismo imali vremena da ga objavimo bas tad (Ja proveravam Srbodroidov FB page svakodnevno).
   Pre nedelju dana nam je neko opet ostavio link ali na Twitter-u i podsetili su nas na ovaj koncept.

   Mnoge vesti mi vidimo na netu, ali ne stignemo da objavimo, pogotovo kada su koncepti i prototipovi u pitanju, jer oni u 80% slucajeva ne zazive kasnije. Kada su izbacili konkretan video na ovu temu, objasnili su njihovu nameru i da imaju neki plan sa ovim parcetom softvera. Zbog toga sam odlucila da objavim.
   Ovaj tekst, nije preveden, pisan je iz glave nakon odgledanog video klipa. Lakse je pisati iz glave nego prevoditi neciji sleng na engleskom koji nije primenljiv kod nas…

 • Stvarno je kul, ali imam takav osecaj da ova aplikacija nece biti dostupna u nasoj zemlji. Imam na svom Android telefonu Go Launcer Ex, i do pre odredjenog update-a google play store-a, mogao sam sve teme skidati. Sad, osim neki boze me oprosti ruznih tema, ne mogu ni jednu skinuti. Stvarno glupo :/. Ali, sta cemo kad smo u j…… Srbiji, zemlji koja ima vrlo mali napredak svetu tehnologije :/.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *