Blic aplikacija za Android rangirana 4. u Top Free

Objavio u 08/09/2011 u 12:02

Ukoliko ste skoro posećivali “Top Free” stranicu na Android Marketu mogli ste da primetite da je među prvih pet, tačnije na četvrtom mestu Blicova aplikacija. Ispred nje su Skype i dve aplikacije koje uglavnom dolaze uz telefon Facebook i YouTube. Naravno ovo je rang za Srbiju, ali to ne umanjuje uspeh njihove aplikacije, pošto je naravno namenjena srpskom govornom području.

Blic
Blic
Price: Free

Algoritam rangiranja aplikacije na Android Marketu nije javan, tako da možemo sa da nagađamo koji su faktori uključeni prilikom kalkulacije popularnosti. Mnogi nagađaju da je u pitanju kombinacija broja skidanja, ocena korisnika, a veruje se i da se rangiranje vrši na mesečnom nivou, što bih ja protumačio kao povećanje broja korisnika Android platforme u Srbiji.

U svakom slučaju, lepo je videti da i domaće aplikacije imaju popularnost kao i globalne, što je za svaku pohvalu.

Nego, ja se pitam što mi ne vidimo plaćene aplikacije, iako smo jedno vreme mogli?

Tags: AndroidBlicmarketrangrangiranjetop free

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *