Ažurirane Google mape, nova funkcija Lokalni Vodiči

Objavio u 06/02/2015 u 19:33

Najnovije ažuriranje za Google mape, verzija 9.4, nije uobičajeno ažuriranje kojim se samo sređuju bagovi, već uvodi novu funkciju, zvanu Lokalni Vodiči (Local Guides).

Lokalni Vodiči je nova funkcija koja će omogućiti korisnicima da imaju koristi od recenzija koje oni objave za određene lokacije i tačke interesovanja, nešto slično poput Yelp i Forsquare. Ovim programom Google trenutno želi da poveća kvalitet i kvantitet recenzija korisnika, a samim tim će se i dosta unaprediti Google mape u odnosu na konkurenciju.

lokalni vodič

Ono što je za sada nepoznato jeste kako će se sortirati recenzije korisnika, tj. kako će se odvajati kvalitetne od loših recenzija (kojih će sigurno biti). Ali kako je Google izjavio, kvalitetna recenzija je „obično 3 do 4 rečenice duga i sadrži specifične, korisne i uravnotežene informacije o određenom poslovanju“.

Ova funkcija će biti samostalna a ujedno i deo Google mapa. I ako želite, možete se odmah prijaviti za „Lokalnog Vodiča“ na Local Guides stranici i odmah početi sa pisanjem recenzija.

Ukoliko želite da isprobate nove Google Mape v9.4, možete ili da sačekate ažuriranje za vaš telefon ili da preuzmete APK fajl ODAVDE.

Google Maps
Google Maps
Developer: Google LLC
Price: Free

Via AndroidPolice

Tags: googleGoogle mapeLokalni Vodičirecenzije

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *