Aplikacija Manual Camera vam daje potpunu kontrolu nad kamerom sa Lollipop-om

Objavio u 17/01/2015 u 5:47

Jedan od bitnih noviteta kod Androida 5.0 Lollipop, je to što ova verzija Androida dozvoljava programerima da pristupe API-u (Aplikacioni Programski Interfejs) kamere i tako gotovo u potpunosti kontrolišu sve parametre fotografisanja kao što su brzina okidača, balans belog, ISO itd.

Ali i ako ste imali poslednju verziju ovog mobilnog OS, do danas nije postojala aplikacija koja bi iskoristila ove mogućnosti. No zahvaljujući timu GD Software, to se promenilo zahvaljujući aplikaciji Manual Camera. Ova aplikacija je upravo ono što su svi mobilni-fotografi entuzijasti dugo priželjkivali, a to je mogućnost potpune kontrole nad podešavanjima kamere. Manual Camera omogućava ručno podešavanje: brzine okidača, balansa belog, udaljenosti fokusa, zatim biranje ISO vrednosti kao i manuelno upravljanje vrednostima ekspozicije. Takođe, fotografije možete sačuvati u RAW (DNG) formatu, što će dobro doći za dalje obrađivanje slika (pogotovo sada kada je Adobe zvanično objavio Lightroom za Android).

Interfejs ove aplikacije je jednostavan – na levoj strani ekrana se nalaze parametri koje možete da podešavate, i klikom na jedan od njih se na desnoj strani ispod okidača pojavljuje točak, kojim podešavate izabrani parametar.

Aplikacija Manual Camera je dostupna za sve korisnike telefona sa Android 5.0 verzijom i po ceni od 1.99$, što je opravdana cena za ovu aplikaciju kada se uzme u obzir šta sve nudi.

Manual Camera
Manual Camera
Developer: Geeky Devs Studio
Price: $3.99
Tags: Androidbalans belogbrzina okidačaCameraekspozicijaISOkameramanuelnoudaljenost fokusa

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *