Android L Google tastatura

Objavio u 27/06/2014 u 16:09

Android L i Material Design su definitivno sada vruće teme u Android svetu. Neki su već uspeli da raspakuju aplikacije iz Factory slika i sada su dostupne svima. Ali ako želite da skinete samo redizajniranu Google tastaturu, onda će definitivno obratite pažnju na ovu XDA verziju.

Ova verzija dolazi u obliku ZIP-a koji se flešuje preko CWM ili TWRP Recovery-a. Tu su i instrukcije kako da manuelno instalirate ako nešto ne bude radilo kako treba, ali za oba načina je zapravo potreban root pristup jer upisujete u /system/app folder. Takođe je neophodno da prethodno obrišete bilo kakav trag trenutne stabilne verzije Google tastature ako je imate instaliranu.

Kada uradite sve gore navedeno, prvi put kad vam se tastatura pojavi, dobićete običnu Google tastaturu. Međutim u podešavanjima ćete moći da izaberete “Material” temu, koja će vas odvesti u Google viziju buduće tastature. Dobićete tastaturu koja je potpuno flat, bez razmaka izemeđu tastera i ostalih elemenara. Takođe su tu i monohromatski smajliji.

Naravno, ovo je iz developer preview verzije Androida L i verovatno će se još menjati. Možda je prerano da sada komentarišemo funkcionalnost i izgled, ali ako volite sveže stvari da probate, posetite XDA tred gde imate kompletno uputstvo.

Uređaji na kojima provereno radi su:

  • Nexus 5 sa AICP ROM-om
  • Nexus 4 sa Paranoid Android ROM-om
  • Samsung Galaxy S5 sa Phoenix ROM-om
  • LG G2 sa stock Androidom
  • HTC M8

Teoretski, trebalo bi da radi na bilo kom Android 4.4 uređaju, ali, naravno, niko ne može da garantuje.

Sada je tu i verzija koju možete skinuti i sa Play Store-a

Tags: Android LGoogle KeyboardGoogle tastaturaMaterial Design

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *