Adobe predstavio 6 aplikacija za HoneyComb tablete

Objavio u 04/10/2011 u 19:24

Adobe je predstavio pun paket aplikacija za Android HoneyComb tablete koji nazivaju Adobe Touch Apps. Adobe Touch Apps su više desktop programi prilagođeni touch ekranima i daće vam mogućnost da budete kreativni i u pokretu. Možda se sećate, a možda i koristite još uvek Photoshop Express aplikaciju sa Android Marketa. Aplikacija je bila odlična za male izmene na fotografijama, ali ni blizu ovih novih Touch Apps. Evo i pune liste onoga što nas očekuje na HoneyComb uređajima:

photoshop touchAdobe Photoshop Touch: Modifikujte fotografije koristeći osnovne Photoshop opcije u aplikaciji prilagođenoj za teblete.

protoAdobe Proto: Kreirajte interaktivne wireframe-ove i prototipe websajtova i mobilnih aplikacija.

ideasAdobe Ideas: Dizajnirajte bukvalno bilo gde koristeći vektore, layer-e i palete boja.

debutAdobe Debut: Prezentujte vaš kretivni dizajn bilo gde sa pouzdanošću, intuitivnošću i kompletnom kontrolom.

collageAdobe Collage: Zabeležite ideje i koncepte kombinovanjem slika, crteža i teksta na konceptualnoj tabli.

kulerAdobe Kuler: Kreirajte, istražujte, skidajte i podelite sa drugima palete boja koje mogu da inspirišu bilo koji dizajn projekat.

Svih šest aplikacija će biti dostupne u novembru po ceni od 10 dolara po aplikaciji i biće kompatibilne sa Adobe Creative Cloud za laku tranziciju vaših projekata između tableta i tradicionalnih desktop aplikacija.

Lepo je čuti i da će ove aplikacije prvo stići na Android, a iOS verzije za iPad tablete će stići kasnije tokom 2012. Ove aplikacije možda nisu interesantne većini korisnika, meni su itekako zanimljive i sad već počinjem ozbiljno da razmišljam o nekom tabletu 🙂 Ima li među vama interesenata za ovakve aplikacije? Ostavite mišljenje u komentarima.

[Via Adobe]

Tags: adobeCollageDebutDesigndizajnIdeasKulerPhotoshopProtoTouch Apps

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Ja posedujem HTC Flyer ali bez HC-a tako da cu sacekati sa ovim aplikacijama, na zalost. Meni tablet ima svakojake primene i ne odvajam se od istog, iako sam u pocetku bio pristalica “sta ce mi to” grupacije. Generalno fale kvalitetniji programi u svakoj bransi.
  Za crtanje koristim ili notes koji stize uz sam flajer ili autodeskov sketchbook (free verzija) koji jako lepo radi. Problem je sto uvek ima nekog ali, nadam se da ce vremenom upeglati propuste kojih manje vise ima u svim aplikacijama.
  Inace na tabletu crtam, pisem, cukam muziku, crtam kratke animacije… ako treba neka preporuka oko aplikacija tog tipa rado cu pomoci 🙂

  pozdrav
  z!

 • Није лоше, мада када изађе Виндовс 8 таблети на које могу да се ставе стандардни Адобови програми ово ће и даље бити играчка.

 • Korisna je i autodeskova aplikacija za pregledanje dwg-ova. *da ne bude da samo pljujem po tabletima 🙂

 • Napokon mi tableti dobijaju neku konkretnu vrijednost osim za zabavu (surfanje). Do sada se sve sto je bilo na tabletu moglo raditi i na telefonu pa samim tim nisam ni imao neke posebne potrebe za tabletom.
  E sad pocinje druga prica…

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *