Zoe funkcionalnost na HTC One

Objavila u 05/03/2013 u 20:00

Juče smo se eboye i ja našli na kafi sa Markom iz HTC-a i on je imao sa sobom HTC One. 🙂 Naravno da smo se poigrali sa novim HTC-ovim čedom. Coby nam je već pisao o ovom telefonu pošto je on bio i na zvaničnom predstavljanju u Srbiji pre nešto manje od dve nedelje, pročitajte njegove utiske ovde.

Ja mogu da kažem da je ovo jedan odlično izrađen telefon. Aluminijumsko kućište i kompletan dizajn, ostavljaju za sobom utisak: WOW. Ovo je telefon koji se želi.

U ovom tekstu bih obratila pažnju na Zoe mode koji je HTC predstavio sa ovim telefonom. Kao što znate, HTC One dolazi sa Sense 5 interfejsom i unapređenom kamerom, kao i samim softverom za kameru. “Zoe” je grčka reč koja znači život. Zoe je funkcionalnost koja pravi rekapitulizaciju video snimaka i fotografija sa jednog događaja, jednog dana u životu. Zoe snima 3 sekunde 1080p 30fps H.264 video zapisa i fotografije 16:9 2688×1520 JPEG kompresije svaki put kada se pritisne dugme za okidanje fotografija. U burst modu, HTC One može da snimi do 5 fotografija dok snima video u 1080p rezoluciji. Tako u aplikaciji Gallery na telefonu dobijamo animirane fotografije (klipove od 3 sekunde) koje su ustvari kao mali prikaz više fotografija odjednom – siže dana.

Zoe kreira kratak video zapis kao miks fotografija i video klipova zajedno. Ovakav klip zauzima nekih 10 do 15 MB i pogodan je za brzi i laki share preko Zoe Share-a koji kreira URL validan narednih 30 dana. Kreirani klip se čuva i na memoriji telefona. Pa tako sa nekih putovanja i događaja ako želite da pokažete najbližim kako vam je bilo, ne morate selektovati ogromne fotografije i slati ih pojedinačno, moguće je samo poslati Zoe klip. Dostupno je 6 tema (efekata) i 6 muzičkih pozadina koje se u par klikova miksuje sa fotografijama i klipovima. Vrlo simpatično 🙂 ako mene pitate.

Naravno ovakav pristup video i animiranim klipovima nije revolucionaran, već postoje aplikacije koje se oslanjaju na sličnu filozofiju ali je HTC u njihovom najnovijem Sense-u to vrlo lepo uradio.

Marko mi je poslao par klipova koji su kreirani uz pomoć ovog novog softverskog specijaliteta iz HTC kuhinje koje možete videti. Čini mi se da smo prvi koji su postavili Zoe klip na Youtube. 🙂

A evo ga i video klip koji sam juče snimila.

 

 

Kako vam se čini Zoe?

Tags: fotografijeHTC OneSense 5Temevideo clipsvideo zapisZoeZoe mode

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

4 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share