[recenzija] Kingston MobileLite Wireless – čitač kartica i punjač

Objavila u 21/09/2013 u 11:34

Kingston MobileLite WiFiDobila sam na test jedan vrlo zanimljiv Kingstonov uređaj. Ovaj prenosivi multifunkcionalni gedžet me je potpuno osvojio. Ako se setite Kingstonovog Wi-Drive-a o kojem sam vam pisala prošle godine, mogu reći da je Kingston usavršio gedžet i načinio ga značajnijim i korisnijim.

Kingston MobileLite Wireless uparen sa telefonom ili tabletom može da:

  1. čita USB flash drive
  2. čita SD/SDHC/SDXC kartice
  3. služi kao eksterna baterija

Kao što ste pročitali, ovo je jedan ultimate gadget. 🙂 Potrebno je da se instalira aplikacija sa Play Store-a koju ćete lako pronaći kucanjem Kingston u pretragu ili skeniranjem QR koda.

Kingston MobileLite
Kingston MobileLite

Aplikacija je izuzetno jednostavna za korišćenje. MobileLite Wireless se koristi tako što se pali dužim držanjem dugmeta Power. Potom se konektujete sa tabletom ili telefonom na Wireless koji odašilje uređaj. I onda je potrebno staviti USB flash drive ili SD karticu u ovaj čitač. Nakon toga, im možete pristupati direktno sa vašeg telefona/tableta. Aplikacija omogućava da pregledate fotografije, video klipove, puštate muziku i da otvarate dokumenta direktno sa USB flash-a ili SD kartice.  Tako da je ovo dobar način da nabrzaka pregledate fotografije sa kartice koju izvadite iz fotoaparata. Ja sam koristila ovaj gedžet za gledanje serija na Nexus 7 tabletu sa USB flash drajva. I streaming HD video klipova je radio sasvim dobro. Potrebno je zapravo koristiti odgovarajuću video player aplikaciju na samom tabletu.

Na Kingston MobileLite može istovremeno da se konektuje 3 uređaja, pa može poslužiti za duže putovanje. Baterija unutar njega može da izdrži 5 sati neprekidnog korišćenja kao bežični čitač. Simultano korišćenje uređaja kao čitač i čitanje sa iste flash memorije zavisi dosta i od toga kakvu flash memoriju posedujete.

Kingston MobileLite WiFi Kingston MobileLite WiFi

Značajno unapređenje u odnosu na Kingston Wi-Drive je u tome da možete istovremeno biti konektovani na net i pristupati podacima sa USB-a ili kartice. Tako možete fotografije podeliti sa prijateljima na društvene mreže, možete puštati muziku ili video klip, a možete i dokument poslati na email adresu. Aplikacija omogućava i kopiranje fajlova između lokalne memorije tableta/telefona, USB flasha i SD kartice.

Pored toga, ovaj uređaj može pomoći u onim situacijama kada je baterija telefona ili tableta pri izdisaju. Kingston MobileLite Wireless se ponaša kao eksterni punjač. Nemojte očekivati da ćete moći brzo da napunite telefon baš preko ovog punjača jer mu zapravo to nije primarna svrha. Može pomoći, svakako.

Ovaj uređaj se prodaje po ceni od nekih 7000 dinara, a u pakovanju se dobija pored njega kablić za punjenje i povezivanje sa telefonom i adapter za microSD karticu u SD.

 

Tags: bezicnogadgetGedžetKingstonMobileLite Wirelesspunjenjeuređaj

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share