[recenzija] Kingston DataTraveler microDuo 3.0

Objavila u 22/09/2014 u 11:45

Dobila sam na test od Kingstona DataTraveler microDuo 3.0 fleš i vrlo sam zadovoljna novim gedžetom. Radi se o fleš memoriji koja može da se koristi kao dodatni prostor za skladištenje na tabletima i telefonima koji podržavaju OTG funkcionalnost. Zahvaljujući posedovanju oba standarda, USB 3.0 i microUSB konektora, disk se može jednostavno povezati sa mobilnim uređajima i PC računarima. Ranije smo pisali o USB OTG-u gde je objašnjeno kako se koristi i kako radi, detaljnije možete pročitati na ovom linku.

Evo i kako izgleda ovaj cool Kingston gedžet.

Kingston DataTraveler microDuo 3.0 16GB Kingston DataTraveler microDuo 3.0 16GB

USB 3.0 i microUSB disk sa dvostrukim interfejsom može se koristiti sa bilo kojim USB On-The-Go kompatibilnim uređajem dozvoljavajući na taj način korisnicima da prenose podatke bez priključivanja uređaja na računar.

Ja imam Nexus 5 sa custom ROM-om i custom kernelom i radi mi OTG. Što se brzine upisa i čitanja tiče, ja sam testirala primerak od 16GB. Kod njega možete očekivati 70MB/s čitanje, 10MB/s upis. Dok kod primeraka od 32GB i 64GB upis je nešto brži: 70MB/s čitanje, 15MB/s upis. Sa ovakvom brzinom, mogu da pustim film HD kvaliteta direktno sa fleša i da radi bez problema.

Listu uređaja koji podržavaju USB On-The-Go funkcionalnost možete naći na ovom linku. Ukoliko nema vašeg uređaja na ovoj listi, možete proveriti da li vaš telefon/tablet ipak podržava OTG funkcionalnost instaliranjem jedne od ove dve aplikacije koje to proveravaju:

USB Host Diagnostics
USB Host Diagnostics
Developer: Chainfire
Price: Free
USB OTG Checker
USB OTG Checker
Developer: HSoftDD
Price: Free

DataTraveler microDuo 3.0 je dostupan u verzijama kapaciteta od 16GB, 32GB i 64GB i podržan je petogodišnjom garancijom. Kako vidim na netu, primerak od 16GB košta oko 1300 RSD, 32GB košta oko 2000 RSD i 64GB oko 4000RSD.

 

Tags: fleš memorijaKingstonKingston DataTraveler microDuo 3.0microDuootg

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

5 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *