Playboard

Objavio u 04/10/2012 u 18:20

Playboard

Skoro sam naleteo na sajt playboard.me surfujući po netu, pa reko da podelim sa vama svoje otkriće 🙂

Google-ov Play Store dok je još bio pod imenom Android Market je imao faze kvaliteta. Bio je dobar, pa loš, pa su se popravili, sada je dosta dobar, ali ne i savršen. Pronalaženje aplikacije koja vam baš baš treba nekad zna da bude komplikovan proces. Može vam se desiti da nađete neku aplikaciju koja radi posao, ali da zapravo postoji mnogo bolja, koja nije dovoljno ispromovisana na Marketu, tj. SEO za nju je jako loš.

Tu može da vam pomogne PlayBoard.

Playboard je zapravo aplikacija/sajt za pronalaženje novih aplikacija putem pretplata na liste.

Glavna funkcija ove aplikacije je da nađete ono što vas tačno interesuje. A pretplate na liste vam omogućavaju da dodajete i uklanjate aplikacije.

Napravili smo nalog na ovom sajtu kao SrboDroid na kom smo uneli sve aplikacije koje smo ovde opisivali, ali ćemo i dodavati aplikacije koje vam preporučujemo a nisu dovoljno kompleksne za recenziju ili su većini poznate. Nalog ručno odobravaju, a naš pogledajte ovde.

Takođe i vi možete napraviti svoj nalog i kanal i praviti liste vaših interesovanja.

Moguće je instalirati aplikacije sa liste, klikom na aplikaciju će vam se otvoriti Play Store stranica aplikacije, gde možete direktno da instalirate aplikaciju na vaš uređaj.

Naravno, pored samog sajta postoji i Android aplikacija koja je veoma lepo dizajnirana u duhu Ice Cream Sandwich-a tj. Jelly Bean-a.

Playboard_merged

Sami developeri su izdvojili neke bitne funkcionalnosti na Play Store opisu:

  • Prilagodite vašu “tablu” kanalima aplikacija koje najviše volite
  • Najtraženije aplikacije i igre
  • Preporučene aplikacije i igre dana
  • Aplikacije preporučene po zemljama
  • Aplikacije i igre preporučene od strane blogera i sajtova

Aplikacija u potpunosti prati Android Design Guidelines, koji je propraćen Holo ikonama. Sadrži Holo Light, dok Holo Dark teme još uvek nema. Podržava Swipe navigaciju levo-desno prilikom pregleda aplikacija u pretplatama kao i u Featured odeljku i vašim pretplatama.

Ono što bih ja voleo da vidim u aplikaciji je funkcionalnost editora, tako da mogu da dodajem aplikacije na svoje liste, kao i kreiranje samih kanala.

Preporučujem ovu aplikaciju svima koji vole da otkrivaju i testiraju nove aplikacije.

Tags: aplikacijePlayboardpretplatapretragaProdavnica

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • probao sam aplikaciju, i za sad sam zadovoljan, radi odlicno, brzo otvara, ima odlican holo style, inace po meni najbolji:), i sto je najbitnije ima dosta dobrih aplikacija da se probere.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *