LG c660 CM7 vs Stock [benchmark]

Objavio u 19/02/2013 u 12:22

LG C660

Kao što već znate, od LG-a, tj. PIN Computers-a, preciznije Branislava Stojanovića smo dobili LG c660 na test. A potom i još jedan kako bi napravili uporedni test. Napisao sam uputstvo za root-ovanje, a pored blagodeti koje root pruža, koje i vrapci na grana znaju, novim Custom ROM-om se dobijaju i unapređenja po pitanju performansi. Benchmark testovi nisu verodostojni, to stoji, ali opet, mogu dati uvid u ubrzanje, tj. potvrdu onoga što ste uradili. Zapravo Custom ROM poput CyanogenMod ROM-a, pored toga što daje dosta kul opcija bez kojih ja npr. nikad ne bih mogao više da koristim telefon, daje i optimizacije kernel-a koje utiču na same performanse uređaja, a ponekad nude i mogućnost overklokovanja. U ovom slučaju overclock sa CyanogenMod-om je došao po default-u na 800MHz. Pa da pogledamo test:

Antutu Benchmark

antutu rezultat c660 LG

@800MHz – CM 7.2 – Android 2.3.4 – rezultat: CPU 487 | GPU 3315 | RAM 213 | I/O 160

@600MHz -Stock – Android 2.3.3 – rezultat: CPU 231 | GPU 3308 | RAM 171 | I/O 135

Smartbench

Smartbench rezultat LG c660

@800MHz – CM 7.2 – Android 2.3.4 – rezultat: CPU 304 | GPU 1310

@600MHz -Stock – Android 2.3.3 – rezultat: CPU 266 | GPU 817

Kao što možete da vidite, ubrzanje nije drastično, ali je ubrzanje 🙂 U svakom slučaju osećaj koji daje CM7 je daleko bolji od onog na Stock Androidu. Mnogo je responzivniji i brže obavlja date zadatke. OK, da se razumemo, nije moguće uporediti ovaj telefon, čak ni sa najoptimizovanijim ROMom, sa telefonima nove generacije. Alii LG C660 i nije predviđen za igranje igara, niti ništa tome slično. Ovaj telefon je predviđen za korisnike koji kažu: “Meni treba telefon samo da telefoniram, pošaljem koju poruku, pregledam mail, vidim kalendar … a ne mogu bez fizičke tastature.” Mada, telefon može mnogo više, npr. ja sam na njemu podigao Apache, MySQL i ftp server i pokazao se prilično dobro za razvoj nekog mini WP sajta. Android kao Android čak i na slabijim uređajima može da čini čuda, samo ako imate malo mašte … verujte mi, ni jedan ARM nije za baciti, uvek mu se nađe primena.

Tags: Branislav Stojanovićc660custom romCyanogenfizička tastaturakernelLGtelefon

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

6 komentara, pridruži se diskusiji!
 • u tekstu, umesto CM9, valjda CM7 bi trebalo da stoji…
  poz

 • Off topic pitanje za autora teksta:
  Koje su to “kul opcije bez kojih nikad ne bi mogao više koristiti telefon” sadržane u CyanogenMod ROM-u?
  Od kada sam sa symbiana prešao na android koristim HTC Sense i prilično sam se navikao na njega, ali me zanima šta u neznanju propuštam. 🙂

  • Celokupno je AOSP brži od Sense-a, po mom mišljenju lepši dizajn (4.0+), opcije kao što su:
   Hold Back To Kill
   Task switcher je funkcionalniji
   Teme je lakše praviti za CM nego za Sense
   Lockscreen na JB je fenomenalan sa swype opcijama i widget-ima
   Takođe notifikacije su mnogo bolje rešene, pogotovo 4.2.2 gde postoji još jedna strana u notifikacija sa opcijama (toggles)
   itd itd

   Sense jeste dobar, daleko od toga da nije, ali lično mi se više sviđa u kom smeru Google radi interfejs, nego HTC

   To je sve stvar ličnih preferencija

   btw, kakve Sense veze ima sa LGem?

   • Uh, dobro je da si napisao da je “To je sve stvar ličnih preferencija” 🙂 Inače mi se smrači pred očima 😀

   • Hvala na odgovoru!

    Sense naravno nema veze sa LG-em, samo sam konstatovao da sam se navikao na njega, a vezano za opasku iz teksta oko CyanogenMod ROM-a.

    Sorry zbog off-topic-a…

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *