Kamera na Xperia arc vs Xperia S

Objavila u 11/04/2012 u 12:00

Dobili smo na test Sony Xperia S telefon, i pošto sam ja ponosna vlasnica Sony Ericsson Xperia arc telefona, poželela sam da uporedim kamere na ovim telefonima. Pa u nastavku ovog teksta možete videti uporedne fotografije i video klipove snimljene sa Xpera arc i Xperia S telefonom.

Normalni uslovi, napolju, nije bilo puno sunca

Xperia kamere

 Zalazak sunca

Xperia kamere

 

Noć

Xperia kamere

 

Xperia kamere

 

Xperia kamere

 

Xperia kamere

 

Xperia arc – sa i bez blica

Xperia S sa i bez blica

Blic test

androidi-blic

Bez blica

androidi-bez

U zatvorenom prostoru

normal

Video (kada pustite klip, odaberite Full HD rezoluciju)

Zaključak

Sony-ev Reality displej na samom telefonu dočara fotografiju mnogo boljom nego što se kasnije na računaru vidi. Xperia S ima drugačiji displej u odnosu na Xperia arc, pa tako na samom uređaju, boje na fotografijama deluju jače i imala sam utisak jače saturacije na Xperia S u odnosu na Xperia arc displeju. Kada sam prebacila fotografije na računar i ovako ih uporedila, možete videti da su fotografije na Xperia S veoma slične ovim Xperia arc telefonu.

Xperia S daje fotografije sa minimalno više detalja i malo toplije boje. U samom radu sa oba telefona, Xperia S kamera je mnogo brža i responzivnija. Video klipovi nakon snimanja se brže procesiraju na Xperia S. Prilikom fotogafisanja, Xperia S brže pali kameru i bolje reaguje na dodir tastera za fotografisanje. Blic na Xperia S je za nijansu slabiji od blica Xperia arc, što je dobro jer je blic na arc-u prejak.

Na video klipu je vrlo teško odlučiti koji telefon pravi bolji snimak. Ali ako se malo više zagledate u pojedinačne delove slike na videu, primetićete da Xperia S beleži više detalja na pojedinim delovima (na zemlji i travi). Čini se da je razlika u žižnoj daljini i imaju malo drugačije fokuse. Prilikom rada sa ovim telefonima, Xperia S ima meni čudniji način fokusiranja i nekako duže analizira scenu nego arc. Xperia S snima Full HD video (1920×1080) i zahvaljujući jačem procesoru, uspeva da izvuče snimak u 30fps. Xperia arc snima HD video (1280×720) ali ne uspeva da izvuče 30fps prilikom slabijeg osvetljenja. Ovaj snimak je sa arc-om snimljen na nekih 23fps u proseku.

U suštini, nema velike razlike u kvalitetu snimaka između ova dva telefona, sem što Xperia S ima više megapiksela i snima Full HD. Xperia S ima drugačiji displej pa Bravia engine daje drugi osećaj na telefonu kada se posmatraju fotografije i video zapisi u odnosu na arc. Zato Xperia S daje bolji ugođaj pri gledanju klipova na samom uređaju.

Sad da mi je tu One X, rado bih ga uporedila sa Xperia S-om na isti način, da vidimo ko je bolji.

Tags: fotografijekamereprikazuporednovideoXperia ArcXperia S

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Istina je.Ali ne samo kod njega,vec i kod svakog drugog modela koji nema ojacan blok oko kamere!

  • Da li je istina da plastika blizu senzora puca na xperia arc s telefonu,da li se to nekom desilo samo od sebe da je naprsla???

  • I meni deluje da je Arc S dolje odradio posao. Cak mi i gore fotke deluju bolje sa Arc-a…kao da je obrnuto sve ono sto si napisala…heheheehe

  • Ja nzm.kako to video od Xperia S bolji(možda jedino što je full HD valjda).Meni se čini da je mnogo više blurry i hazy kao da je snimano kroz neke filtere.Zaključak Xperia Arc,ako mu se malo klokne procesor šije po video snimku S za jednu klasu.U prevodu,bolja mu je optika iako ima manje pixela.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *