Gorilla Glass 3 na CES 2013

Objavila u 08/01/2013 u 11:30

stakloCorning je predstavio novu iteraciju Gorilla Glass linije ekrana otpornog na udarce i ogrebotine. Originalni Gorilla Glass je lansiran 2007. godine i od tada implementirano u milijardu proizvoda. Gorilla Glass 2 je nudio istu meru zaštite ali je staklo bilo tanje nekih 20% od prethodnika.

Najnovije Gorilla Glass 3 je otpornije na udarce i ogrebotine u odnosu na GG2. Oštećenja su 40% manje vidljiva i nudi 40% bolju strukturnu stabilnost. Ovo bi trebalo da znači da su sva oštećenja na ovom staklu zapravo samo manje vidljiva i prilikom pada bi se lomljenje manje širilo po površini.

Ekipa sa Gizmodoa je imala priliku da na CES sajmu snimi testiranje ovog novog Gorilla stakla i da vide poređenje sa alternativnim zaštitnim staklom. Video klip možete naći ovde.

Da li se vaša gorila ogrebala ako je imate?

Ja kada sam ranije imala HTC Desire, nisam ni jednu ogrebotinu imala na njemu za nekih godinu dana koliko sam ga imala. Dok sada imam Sony Ericsson Xperia arc i imam jednu onako veću ogrebotinu i više manjih. Ali Xperia arc ima preko stakla zaštitni sloj, tako da u principu mogu zameniti tu zaštitnu foliju. Samo ako nabavim neku finu ovako tanku originalnu. Inače popriličn pazim telefon i stalno je u futroli.

Tags: Gorilla Glass 2Gorilla Glass 3grebanjepritisakstaklotestudaracvideozaštita

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *