Google Voice sada i na srpskom jeziku

voice searchDosad je Google Voice Search na Androidu mogao da se koristi na 29 jezika, a sada je dodato još novih 13 jezika, tako da sada radi sa čak 42 jezika, što je oko 46 zemalja. U novih 13 jezika uvršten je i srpski jezik, a evo je i kompletna lista: baskijski, bugarski, katalonjski, evropski portugalski, finski, galicijski, mađarski, islandski, norveški, rumunski, srpski, slovački i švedski.

Svaki novi jezik obično zahteva inicijalno skupljanje hiljade i hiljade izraza uz pomoć volontera. Iako je Google tim radio već godinama na glasovnom prepoznavanju, dodavanje novih jezika je bio poseban izazov za inženjere i naučnike koji rade na ovom projektu.

Aplikacija će se sama apdejtovati ukoliko imate 2.2 i veću verziju Androida. Ukoliko nemate, Google Search aplikaciju, možete je skinuti sa Google Play Store-a. Potrebno je da u podešavanjima aplikacije namestite srpski jezik kako bi je isprobali.

Google
Developer: Google Inc.
Price: Free
Objavljeno u Testiranje

goldie

Zlata
Veličković
Objavila tekstova:
Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5 sada je vlasnica LG G 3 telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *