Test: Eclair VS Gingerbread na LG Optimus GT540

Objavila u 16/03/2011 u 21:05

Od mt:s -a smo dobili na testiranje dva modela telefona LG Optimus GT540 i nakon što je kolega eboye flešovao novi ROM, uradili smo uporedne testove na mom i njegovom telefonu.  Na video klipu smo zabeležili ponašanja dva ista modela telefona sa različitim romovima. Jedan telefon ima Eclair verziju Android (2.1) koji smo dobili uz telefon. Na drugom telefonu eboye je flešovao CyanogenMod port (SwiftDroid 1.5) sa Gingerbread verzijom Androida (2.3.3). Dodatno, ovaj drugi telefon sa Cyanogen ROM-om je i klokovan sa 600MHz na 768MHz koristeći samo osnovna podešavanja u Cyanogen romu.

About phone

Za benchmark su korišćene aplikacije Quadrant standard i Smartbench 2010. Aplikacija Quadrant standard je jedna od poznatijih aplikacija za benchmark telefona. Možda ova aplikacija nije potpuno tačna kod telefona koji nemaju GPU ali ukoliko se koristi kao što smo je mi koristili (na istim modelima telefona), onda definitivno ima nekih relevantnosti. Na oba telefona je pokrenuta full benchmark opcija koja obuhvata testiranje CPU, memorije, I/O i 2D i 3D grafike. Ova aplikacija kao rezultat daje grafikon gde poredi testirani uređaj sa ostalim poznatim modelima telefona sa stock romovima.

Rezultat Quadrant standard aplikacije

Quadrant standard

Smartbench 2010 je isto popularna aplikacija za benchmark i mnogi tvrde da je ona bolja od Quadrant standard aplikacije jer je novija i ima bolju bazu telefona. Ova aplikacija kao rezultat izbacuje takođe grafikon ali odvojeno prikazuje CPU i GPU skorove, što nije slučaj kod Quadrant standard aplikacije. Tako neki telefoni mogu imati odličan Productivity index (CPU) a slab Game Index (GPU) i obrnuto.

Rezultat Smartbench 2010 aplikacije

Smartbench 2010

Kako rutovati i flešovati ovaj telefon možete videti na ovom linku, sam unboxing telefona smo takođe objavili i možete ga videti na ovom linku.

Tako vaš LG GT540 može imati poslednju verziju Androida i biti brži i bolji. 🙂 A evo ga i video testiranja LG Optimus GT540

SwiftDroid 1.5 na 768 MHz (2.3.3)   vs  Stock Eclair na 600 MHz (2.1)

Tags: 2.12.3.3benchmarkeclairGingerbreadLG GT540Optimustestiranje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

4 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *