Bitka Transformersa

Objavio u 17/02/2012 u 16:05

transformer vs transformer prime

U julu mesecu smo dobili da testiramo Asus Transformer i bili smo oduševljeni ovim tabletom. Pogledajte utiske o Transformeru ovde i ovde. Asus je definitivno zadao dobar udarac konkurenciji. Ne radi se ovde samo o hardverskoj specifikaciji koja je inače odlična, nego se Transformer na delu pokazao po meni mnogo bolje od konkurentskih tableta sa sličnom konfiguracijom. Kod Transformera ništa ne seče, ne laguje i prosto radi. Kada sam se prvi put srela sa Transformerom, bila sam oduševljena radom na njemu, a pogotovo mogućnost korišćenja dock tastature. Netbook i tablet, pa još Android, savršena kombinacija.

Sada smo dobili da testiramo naslednika, Asus Transformer Prime i opet smo se oduševili. 😀 Kako smo trenutno već imali “običnog” Transformera ponovo na testu, iskoristili smo priliku da ih uporedno testiramo. Transformer Prime smo dobili sa Honeycomb Androidom ali pošto je već zvanično izašao Ice Cream Sandwich za njega, apdejtovali smo ga. 🙂 ICS na Prime-u izgleda veličanstveno.

Da se podsetimo specifikacija:

Asus Transformer

Android: Honeycomb 3.2 sa Asusovim Waveshare interfejsom

Chipset: Nvidia Tegra 2 T20

CPU: Dual-core 1 GHz Cortex-A9

GPU: ULP GeForce

Memorija: 16/32 GB storage, 1 GB RAM

Ekran: 1280 x 800 piksela, 10.1 inča (~149 ppi), sa staklom otpornim na ogrebotine, LED-backlit IPS LCD, kapacitivni ekran osetljiv na dodir

Pojavio se na tržištu u aprilu 2011.

Transformer u ruci

Asus Transformer Prime

Android: Ice Cream Sandwich 4.0 sa Asusovim Waveshare interfejsom

Chipset: Nvidia Tegra 3

CPU: Quad-core 1.3 GHz Cortex-A9

GPU: ULP GeForce

Memorija: 32/64 GB storage, 1 GB RAM

Ekran: 1280 x 800 piksela, 10.1 inča (~149 ppi) sa Corning Gorilla Glass, Super IPS+ LCD, kapacitivni ekran osetljiv na dodir

Pojavio se na tržištu u decembru 2011.

Transformer Prime u ruci

Transformer Prime tablet je u odnosu na Transformer dosta tanji i lakši. Završna obrada je mnogo kvalitetnija, kućište je izrađeno od aluminijuma a ekran je od Corning Gorilla stakla što ga čini mnogo čvršćim i izdržljivijim od prethodnika. Od konekcija ima hdmi i izlaz za slušalice, verovatno kao i na prethodniku usb priključci se nalaze na dock-u (nismo imali tastaturu da testiramo sa Prime-om). Promenjen je raspored dugmića, kod Prime-a je Power dugme gore, dok je kod Transformera sa leve strane, odmah pored dugmića za pojačavanje i stišavanje.

Transformer Prime dolazi sa NVIDIA Tegra 3 procesorom koji je quad core ali zapravo ima 5 jezgara. Peto jezgro je kontrolno jezgro o čemu smo pisali ranije ovde. Ovo ga čini neverovatno brzim. U svim aplikacijama je radio savršeni, nije kočio i nije pravio probleme.

Kako ova dva tableta izgledaju jedan pored drugog, pogledajte na slikama:

Transformer vs transformer prime debljina

On_Top_Of_Each_Other

zavrsna-obrada

zavrsna-obrada_top

Kao i obično, kada dobijemo uređaje na test, uradili smo Benchmark testove. Koristili smo aplikacije za testiranje: Antutu i NenaMark2.Uradili smo i browser test na sajtu browsermark.rightware.com. Transformer Prime se pokazao u svim benchmark testovima duplo brži što možete videti na screenshotovima i video klipovima u nastavku teksta.

Asus Transformer AnTuTu test

antutu-Trasformer_eee

Asus Transformer Prime AnTuTu test

Antutu-Trasformer_prime

Asus Transformer – Browsermark – test iz browsera

BrowserMark_eee

Asus Transformer Prime – Browsermark – test iz browsera

BrowserMark_prime

Na video klipu možete videti da smo uradili update Transformer Prime tableta sa Honeycomb verzije 3.2.1 na Ice Cream Sandwich verziju 4.0.3. Potom smo uradili i snimili dva benchmark testa gde se pokazalo da Prime mnogo brže renderuje animacije. Prime je animaciju sa ratnikom i mačem renderovao u 52 frejma po sekundi dok je Transformer (obični) dostigao 37 frejma po sekundi.

Tags: AsusbenchmarknvidiapoređenjePrimetegra 3testTransformervideo

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *