Benchmark test: HTC Desire na tri ROM-a

Objavila u 21/03/2011 u 17:20

Pošto sam posle mesec dana korišćenja MIUI ROM-a rešila da flešujem neki drugi rom na moj HTC Desire, pomislila sam da napravim benchmark testove na 3 roma. Za testiranje koristili smo aplikacije Standard Quadrant i Smartbench 2010. Ove dve aplikacije smo već koristili kada smo testirali LG Optimuse GT540, ovaj test možete pogledati na linku. Kako sam već objašnjavala u tom tekstu, Standard Quadrant aplikacija ne odvaja CPU i GPU performanse, dok Smartbench 2010 aplikacija posebno testira GPU i CPU. Postoji i aplikacija Smartbench 2011 a ona je pripremljena za višejezgarne telefone, tako da je ova 2010 verzija sasvim ok za ovaj test. Ako vas više interesuje testiranje i benchmark, možete posetiti i forum smartphonebenchmarks.com koji se bavi ovom tematikom.

Prvo smo uradili test na MIUI 1.2.11 verziji i radi se o Froyo custom ROM-u (2.2). Potom sam vratila moj stock rom koji sam davno sačuvala NAND backup-om, sihronizovala podatke, instalirala benchmark aplikacije i pod istim uslovima ih pokrenula kao kod MIUI ROM-a. Tako je u ovom slučaju testiran Stock Froyo Android ROM (2.2) sa Sense UI. Nakon ovog testa sam flešovala GingerVillian 1.6 custom ROM (Android 2.3.3). Iste benchmark testove sam pokrenula i na ovom ROM-u, naravno posle sinhronizacije i u istim uslovima. Telefon nije klokovan ni na jednom ROM-u.

Iako je GingerVillian zapravo Gingerbread verzija Androida, rezultati testa su pokazali da MIUI Froyo ROM potpuno parira u brzini sa Gingerbread-om u Villian verziji ROM-a. Dobro Stock Froyo sa Sense UI ne vredi ni spominjati u ovoj trci. 🙂 Tako smo 6 testova na 3 različita ROM-a spojili u jedan klip gde uporedno možete posmatrati kako se ponaša isti telefon u svim situacijama. Uživajte!

 

MIUI ROM iako je Froyo Android u pitanju je pokazao neverovatnu brzinu, odmah tu za njim je GingerVillian. Tačnije u ovom drugom testu sa Smartbench aplikacijom se GingerVillian pokazao za nijansu bolji.

Quadrant Standard aplikacija rezultati testa:

Quadrant Standard test Desire

Smartbench 2010 aplikacija rezultati testa:

Smartbench

Tags: benchmarkDesireGingerVillianMIUIsmartbenchstandard quadranttesttestiranje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

4 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *