[recenzija] Asus Transformer Pad Infinity TF700

Objavila u 15/09/2012 u 12:00

E drugari, imali smo priliku da testiramo Asus Transformer Pad Infinity. I kao sa svim Transformerima prethodnim, bili smo oduševljeni, naravno. Ko ne bi! Meni se čini da je ovo trenutno najbolji Android tablet koji postoji. Zapravo, Asusovi Transformer tableti su inovativno i zanimljivo rešenje koje ih može svrstati u potpuno odvojenu kategoriju. Korisnici su shvatili vrednost koncepta tableta sa tastaturom pa su stoga ovi tableti jedni od najuspešnijih.

ASUS-Transformer-Pad_InfinityOvo bi sada bio već četvrti Asus Transformer tablet po redu, ako izuzmemo one posebne LTE i 3G modele. Testirali smo tri prethodna prvi Transformer, Prime i Pad 300. I baš tako tim redom kako smo ih testirali, svaki je bio bolji od prethodnog. Ali realno gledano, i Prime je još uvek jaaaako dobar tablet. Meni lično od ova 4, najbolji Pad 300 zbog samo dizajna. Svidela mi se ta teget, šta ću. <3

Na prvi pogled Transformer Infinity se ne razlikuje mnogo od Transformer Prime-a po dizajnu. Skoro identičnih dimenzija kao Prime, izrađen od aluminijuma sa istom završnom obradom.

Hardver

Ipak, razlikuje se po dosta stvari. Prvo i najbitnije je ekran. Transformer Infinity ima Super IPS+ LCD ekran sa sjajnom rezolucijom od 1920 x 1200 piksela. Zbog ove rezolucije i gustine tačaka na ekranu, rad sa ovim tabletom je pravo uživanje. 🙂 Super IPS+ ekran daje dodatno osvetljenje ekrana, što ga čini upotrebljivim i na jakom dnevnom svetlu. Kod Pad 300 se sećam da je na jakom suncu bilo velikog odsjaja ekrana, kod Infinity-a je ekran ipak bolji. Ekran je zaista fantastičan i iz različitih uglova gledanja.

Što se tiče ostale specifikacije, tu je NVIDIA Tegra 3 – Quad core procesor sa radnim taktom od čak 1,6 GHz (Cortex-A9) i sa GPU-om ULP GeForce. Infinity dolazi sa 32 i 64 GB interne memorije i 1 GB RAM-a. Tu je zadnja kamera od 8 MP i prednja od 2 MP. Tablet ima i mogućnost korišćenja sd kartice do 64 GB.

Podnožje sa tastaturom je identično kao na Prime-u. Dopadaju mi se ovakve tastature, njihova mekoća i materijal od kojih su tasteri. Ali ovo je isuviše subjektivno da bi bio relevantno. Ipak tastature treba svako sam da testira. Kada se tablet zakači na podnožje dobija se sjajan netbook. U podnožju se nalazi dodatni čitač SD kartica, USB port kao i dodatna baterija.

Softver

Tablet dolazi sa Ice Cream Sandwich-om koji je kao što znate odličan. Posebno je dobro kod ovakvih tableta sa ICS-om to što uglavnom imaju sve drajvere za korišćenje flash memorije. Tako kada priključite flash memoriju na USB priključak, možete da kopirate sadržaj sa njega na tablet. Isto tako bi trebalo (ali to nisam testirala) da vam radi 3g modem. Za ovo me ne držite za reč. Tako bi eksterni hard disk sa sopstvenim napajanjem trebao da radi i možete da proširite memoriju. USB port može poslužiti i za spajanje kontrolera za igre. Koji su tačno kontroleri podržani, nisam testirala jer ih nemam, ali sigurno na netu neko jeste, pa guglajte.

asus-transformer-infinity-screenshot-apps

Što se aplikacija tiče, nema još uvek puno aplikacija koje su potpuno prilagođene ovoj rezoluciji tableta, ali sigurno mnoge od njih rade sasvim ok. Pogotovo ako uzmemo u obzir Tegra Zone i dostupne igre koje su optimizovane upravo sa ovakve tablete. Igranje igara na ovom tabletu je fenomenalno, pogotovo igre optimizovane za Tegru, milina. Od preinstaliranih aplikacija, tu je Polaris Office koji omogućava potpunu podršku za kreiranje dokumenata, proračuna i prezentacija. Tu je i aplikacija SuperNote koji potpuno zamenjuje svesku za hvatanje beležaka.

Što se interfejsa tiče, tu je ASUS-ov Waveshare UI koji nije velika modifikacija osnovnog Ice Cream Sandwich-a. Asus je to fino upakovao, i izgleda vrlo pristojno. Zapravo identično kao i na prethodnim tabletima. Ne moram da kažem da sve to radi fino i glatko.

asus-transformer-infinity-screenshot-multitasking

Baterija

Čini mi se da ovaj tablet ipak troši više baterije nego Transformer Prime, što je razumljivo i očekivano. Potpuno koristan vidžet za prikaz napunjenosti baterije mi je uvek stojao na ekranu tableta. Pa tako kada priključim podnožje, vidim kolika je napunjenost njegove baterije a kolika napunjenost tableta. Kada su obe baterije napunjene, tablet je sa aktivnim korišćenjem mogao da izdrži i dan i po bez punjenja.

 

Tags: AsusIce Cream SandwichICSInfinityTF700Transformeruiwareshare

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *