[recenzija] Asus Memo Pad HD 7 tablet

Objavila u 10/08/2013 u 11:00

Asus je obogatio tržište tableta sa još jednim sjajnim moćnim sedmoinčnim tabletom Asus Memo Pad HD 7. Tačno godinu dana nakon predstavljanja prvog Nexus 7 tableta, Asus je izbacio u junu mesecu Memo Pad HD 7. Memo Pad je slične specifikacije kao Nexus 7. Ono što bih u startu naglasila je cena. Ovaj tablet bi kod nas trebalo da košta nekih 15000 dinara (130 dolara) što je zaista povoljno.

Asus Memo Pad u odnosu na Nexus 7 ima i prednju kameru i zadnju kameru. Zadnja kamera je 5MP i sasvim je solidna. Oba tableta imaju quad core procesore ali različitih proizvođača. Memo Pad ima MediaTek MT8125 SoC u kom su 4 ARM Cortex A7 jezgra radnog takta 1.2GHz. Interesantno je da Memo Pad ima i slot za microSD karticu kapaciteta do 32 GB.

asus-memo-pad-hd-7

Dolazi u verzijama od 8 i 16 GB interne memorije sa 1GB RAM. IPS ekran iste rezolucije kao na Nexus 7 koji se na testu pokazao sasvim pristojno za čitanje sadržaja. Generalno, tablet se na testu ponašao vrlo lepo i nisam primetila lagovanje za ovih nedelju dana koliko je bio kod mene. Ok, realno, ne mogu da kažem da je lightning fast ali je zaista sasvim dobro obavljao sve radne zadatke.

poredjenje Asus Memo Pad HD 7 vs Asus Nexus 7Što se dizajna tiče, tablet je izrađen od sjajne deblje plastike sa zadnje strane i može se naći u više boja.

asus-memopad-hd-7-kamera

Nešto je lakši od Nexusa. Zahvaljujući njegovim fino zaobljenim ivicama, ovaj tablet leži odlično i u mojim malim rukama. Recimo, pisanje na virtuelnoj tastaturi je zaista lako kada držim tablet vertikalno sa dve ruke, lepo dohvatim sve dugmiće. Dopalo mi se i to što je na njegovoj tasturi ubačen još jedan red sa brojevima iznad slova, pa je i kucanje brojeva olakšano.

Screenshot_2013-07-21-20-07-38

Ne može se reći da deluje onako kvalitetno i luksuzno, pre bih rekla da je porodični tablet. Ovaj roza je za devojčice :). Definitivno odličan tablet za kućnu upotrebu mada je lagan i lako prenosiv.

Memo-Pad-HD-7

Memo Pad HD 7 dolazi sa Android verzijom 4.2.1, a Asus je i najavio OTA apdejt. Ono što razlikuje iskustvo na ovom tabletu u odnosu na Nexus 7 je njegov interfejs i Asusove aplikacije. Asus je poprilično radio na njihovom Asus Wareshare interfejsu ali ga nije upropastio, što je za pohvalu. Aplikacije koje stižu sa ovim tabletu će prosečnom korisniku biti vrlo zanimljive. Asus se potrudio da obezbedi prvenstveno korisne i zabavne aplikacije jednostavne za upotrebu.

Prvi widget koji sam pokrenula na ovom tabletu je za vreme. Ovo je aplikacija čiji mi se dizajn odmah dopao a možete je videti na slici levo.

Prva aplikacija koju sam ja pokrenula na ovom tabletu je kamera. Asus je modifikovao kameru i ubacio filtere za slike i mnoga druga podešavanja. Ova aplikacija mi je okupirala pažnju prva dva sata igranja sa tabletom. O da, pogledajte kako sam bila uzaludna. 😀

mua

Tu su i mnoge druge Asusove aplikacije kao što je aplikacija za beleške koja je lepo urađena, može biti korisna. Interesantna mi je bila aplikacija za audio podešavanja sa predefinisanim ekvilajzerima.

asus memo pad hd 7 screnshots

Dobra je i aplikacija Power saving koja omogućava podešavanje tableta kako bi manje trošio bateriju. Tu je Parental aplikacija koja omogućava da zaštitite tablet i podatke kada ga dajete deci da se igraju.

Postoji i aplikacija sa kojom podešavate šifru za pristup pojedinačno svakoj aplikaciji koja je instalirana na tabletu. Mada su u principu ovo stvari koje je Google ubacio u 4.3 verziju Androida samo malo drugačije rešeno i dizajnirano.

Što se baterije tiče, tablet je izdržao bez punjenja neka 3 dana ali nisam ga baš nešto maltretirala, nisam imala mnogo vremena za to. Kažu da baterija može da izdrži 10 sati multimedije.

Zaključak

Ovo je odličan tablet kada se posmatra odnos cena/kvalitet. Sa ovim tabletom se dobija sve što vam treba za kućnu upotrebu i sasvim lepo radi. Vrlo je lagan za korišćenje i pruža dobro iskustvo korišćenja pogotovo za prosečne korisnike jer je interfejs izuzetno jednostavan i intuitivan.

Tags: AsusAsus Memo Pad HD 7IPSJellyBeanpovoljnosedmoinčnitabletWareshare UI

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share