Words with friends

Objavila u 27/02/2011 u 21:00

words with friendsWords with friends je popularna igra među iPhone korisnicima, a sada je dostupna i na Android platformi. Kako sam naziv igre govori, radi se o slagalici reči i to sa prijateljima. Reči se slažu vertikalno i horizontalno po tabli kao kod ukrštenica. Cela draž ove igre je upravo u tome što možete da je igrate sa vašim prijateljima koji imaju iPhone ili Android uređaj. Potrebno je samo da kreirate igru, da se registrujete sa validnim email-om i da pozovete prijatelja koji isto ima instaliranu igru. Ovo je “Turn Based” igra, što bi značilo da se igra naizmenično. Kada odigrate jedan potez, čekate da vaš prijatelj odigra njegov. Tako da ovu igru možete igrati danima i nije obavezno da oba igrača budu tu u pripravnosti u istom momentu i da igraju.

Ukoliko nemate prijatelja sa kojim bi mogli da igrate ovu igru, postoji opcija da kreirate igru i da prepustite da vam se nasumično odabere suparnik koji je naravno isto to poželeo. S obzirom da je ova igra zaista popularna, protivnik se vrlo brzo i pronađe. Testirala sam ovu opciju i posle 1 minuta čekanja dodeljen mi je partner za igranje. U igri postoji i čet gde možete da komunicirate direktno sa vašim protivnik.

Igra se započinje tako što od slova koja dobijete u prvom deljenju treba da složite reč koja mora da ide preko pločice zvezde koja se nalazi na sredini table. Svaka sledeća reč koja se sastavlja mora deliti barem jedno slovo sa prethodno postavljenim slovima na tabli. Reči mogu biti sastavljene tako da se simultano sastavi više reči odjednom od komšijskih slova. Pločice ne mogu da se postave ukoliko one formiraju ilegalne reči sa susednim slovima.

Svako slovo nosi određeni broj poena ali imate uvek i ekstra poene. Ukoliko pločicom prekrijete polje DL u trenutnoj rundi, onda se vrednost pločice duplira. Ukoliko prekrijete TL, onda se računa trostruka vrednost. Sabiraju se poeni na svim pločicama u sastavljenoj reči i bez obzira da li je slovo postavljeno u trenutnoj rundi ili u nekoj prethodnoj. Ukoliko iskoristite svih 7 pločica koje su vam na raspolaganju u jednom potezu dobijate 35 nagradnih poena.

Pošto je ova igra veoma popularna, normalno je i da postoje načini da varate u ovoj igri. Jedan od sistema koji vam omogućavaju da varate  ovoj igri se nalazi na ovom linku lexicalwordfinder.com. Isprobala sam i ovaj servis :), ali se onda gubi draž igranja. Nema poente varati, sem ako nemate neke druge koristi od toga, kao na primer da impresionirate nekog svojom pameću i poznavanjem engleskog jezika da bi ste nešto iznudili od te osobe (divljenje, seks, komplimente, ljubomoru, bes ili čak i novac ako se kladite 🙂 ).

Igra je besplatna i možete je skinuti sa Marketa.

Screenshots:

Tags: igrapopularnaprijateljiturn basedWords with friends

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Ova igra mi se par puta zabagovala, pa mi recimo ne pokazuje sve aktivne trenutno igre… Da bi otklonili problem, uradite Clear Data aplikacije (Settings/Manage aplications)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *