Top Eleven

Objavio u 16/11/2011 u 11:02

Top Eleven

Autor recenzije: Milan Barbarić

Strast svih nesuđenih Hose Murinja i Karla Anćelotija je stigla na Adroid! Svetski popularna igrica i najpopularnija sportska igra na Facebooku nedavno se pojavila na Androidu.

Top Eleven je simulacija menadžerskih igrica sa PC-a koja pruža zabavu bez velikih obaveza oko same igre.

Mogućnosti

U igri postoji više mogućnosti koje potencijalni menadžeri upotrebljavaju, međutim, pošto je ovo uprošćena verzija sa PC-a, ima samo 6 mogućnosti za igru.

Možda najvažnija opcija je Regulacija ekipe i taktike. Pod ovom opcijom možete birati sastav tima koji će se suprotstaviti drugim timovima.

Raspored utakmica pruža uvid u kalendar i raspored utakmica koje će vaš tim igrati tokom lige.

U opciji Takmičenje i tabele imamo uvid u tabele na takmičenjima u kojima učestvujemo. Postoje 3 takmičenja:

  • Liga
  • Liga Šampiona
  • Kup

Za razmenu igrača tu su Transferi, gde kupujete i prodajete igrače kao na buvljaku.

Finansije i sponzori služe da biste mogli da regulišete priliv novca sa sponzorskih ugovora i priliv tokena preko TV prava.

Poslednja mogućnost su Poruke gde ćete biti obaveštavani o svemu što se dešava u igri: o transferima, povredama igrača, novim igračima na skaut listi, rezultatima utakmica koje ste odigrali itd.

Prednosti

Sa dolaskom na Android, Top Eleven Football Manager dobija drugu dimenziju tako da u svakom trenutku možete imati pristup svom klubu iz igrice putem telefona.

Mane

Što se tiče mana, ima ih dosta.

Prva i najveća jeste što nema mogućnosti regulacije treninga na koju smo navikli na PC-u (Fejsbuku). Pored toga, fali uvid u trofeje, ali to je zanemarljivo. Ostale mane su prenešene sa Fejsbuk aplikacije.

Iz nekog mog iskustva, najveći problem igračima prave tokeni, koji mogu igračima olakšati neke stvari kao što su brza izgradnja objekata ili lečenje povređenih igrača, ali nisu preko potrebni u tom smislu. Velika zamerka je oko kupovine igrača. Tokeni su potrebni za svaku rundu bidovanja i to je okej pravilo, ali se dobija samo jedan na dan ili poneki više u zavisnosti kakav ste ugovor potpisali za TV prava. Druga mogućnost da se dođe do tokena je kupovina samih putem SMS-a ili nekim drugim načinom plaćanja. Kako je cena mala, većina igrača pribegava kupovini, što ubija igrivost, a ovo bi na prvom mestu trebalo da bude igra. Možda to ne zvuči kao toliko važno, ali ako vam se ne posreći u par bidovanja da kupite igrača, a tokeni budu potrošeni, shvatićete da vaš tim postaje inferioran, a samim tim višemesečno uloženo vreme u igranje postaje ništa više nego protraćeno, sve zbog finansijskog aspekta tima koji je razvio igru.

Takođe velika zamerka je na igrače sa skaut liste koji se plaćaju uz novčanu cifru od 50 tokena, što je stvarno previše ako se uzme u obzir da treba oko 40 dana da bi se uzelo 50 tokena.

Zamerka ide i na razvoj igrača koji posle 3-4 sezone postaju toliko loši, da ako se napreduje za ligu svake sezone, gotovo su neupotrebljivi. Velika je razlika između razvoja igrača i napretka u igri, samim tim opet dolazimo do kupovine i gore navedenih tokena.

Mislim da je nakon pisanja ovog teksta izašao neki apdejt koji je možda doneo neke ispravke, ali zbog manjka vremena, nisam stigao da ga testiram, tako da u komentarima možete napisati svoje utiske.

Igra je veličine 7.6 MB i zahteva Android 2.2+, i može se skinuti sa Android Marketa.

Top Eleven Be a Soccer Manager
Top Eleven Be a Soccer Manager
Developer: Nordeus
Price: Free
Tags: facebookfudbalmenadzerNordiussoccersportTop Eleven Football Manger

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Da li može da se radi izgradnja objekata na androidu, pošto ja tu opciju na telefonu, igrajući top eleven nisam mogao nikako da nađem?

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *