Sprinkle

Objavila u 08/02/2012 u 21:22

Sprinkle

Ova igra definitivno zaslužuje recenziju. 🙂 Jedna od mojih omiljenih igara na Androidu. Prvobitno, igra se pojavila na Android Marketu samo za tablet uređaje sa Tegra podrškom i Honeycomb (3.0) verzijom Androida. Posle više meseci, pojavila se i verzija koja radi na svim uređajima koji imaju minimum Gingerbread (2.3) verziju Androida.  Tako da sada Sprinkle može da se igra i na telefonima.

U igri Sprinkle, vi ste vatrogasac na planeti Sprinkle. Planetu povremeno pogađaju zapaljivi meteori iz svemira koji pale kuće i okolinu. Vaše iskustvo i promućurnost dolazi do izražaja. Naravno, nekada će biti potrebno i da provalite šta treba pomeriti iz okoline i na koji način, kako bi došli u dodir sa vatrom i uspešno je ugasili. Savet je da prvo gasite objekte  koji su u najkritičnijem stanju, jer ukoliko se previše zabavljate sa drugim objektima, vaši drugari sa planete Sprinkle mogu ostati bez kuća. Pored svega toga, morate i štedeti vodu jer imate ograničen kapacitet vode koji možete potrošiti na svakom nivou.

Tim švedskih programera koji se nazivaju Mediocre su implementirali realtime engine za fiziku – PhysX u Sprinkle i optimizovali igru za tablete sa NVIDIA Tegra čipom. Ovim se postižu bolji grafički efekti igre kada se pokreće na uređaju sa Tegra čipom. Kod konkretno Sprinkle igre, ako je igrate na Tegra uređaju, simulacija vode izgleda poprilično bolje nego na uređajima bez Tegra podrške. PhysX nije primenjen samo na vodu, takođe je korišćen i kod ostalih objekata u igri što čini igru mnogo privlačnijom.

Pored grafike, meni je muzika suuuuuper. 😀 Iako mnogi to zanemaruju, muzika je izuzetno bitan faktor dobre igre. Možete i skinuti mp3 fajlove na njihovom sajtu kao i pozadine za najveće fanove. 😉

Muzika i pozadine su ovde: sprinklegame.com

 

Igra je poprilično interesantna i drži pažnju. Postoji besplatna verzija i verzija koja se plaća oko 200 dinara. Free verzija zauzima 13 MB i potrebno je da imate minimum 2.3 verziju Androida da bi je igrali. Pored klasične verzije koja se plaća postoji i Sprinkle Junior sa dodatnih interesantnih 22 nivoa. Kako kažu, sada je igra optimizovana i za Ice Cream Sandwich verziju Androida. Pošto mi iz Srbije opet ne možemo da kupujemo igre na Android Marketu i vrlo često nisu dostupne u našoj zemlji, savetujem vam da potražite Sprinkle na alternativnim lokacijama na netu 😉 . Kada ne daju legalno da je kupimo, ja vas pozivam da je skidate van Marketa, sigurno može da se nađe. Kucajte “Sprinkle apk” u Google. Trenutno je aktuelna 1.7.1 verzija.

Sprinkle
Sprinkle
Developer: Mediocre
Price: $1.99
Sprinkle Junior
Sprinkle Junior
Developer: Mediocre
Price: $1.99
Tags: grafikaigraigrivostnivoitablettegratelefonvoda

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *