Snake na Androidu [zmija]

Objavila u 21/03/2012 u 13:50

snake

Nema osobe koja nije bar jednom igrala Zmiju (Snake) na svojoj ili tuđoj Nokia-i. Igra ne može biti prostija po algoritmu, dizajnu i lakoći igranja i baš zato je bila toliko popularna. Naravno programeri Android aplikacija su ovom fenomenu videli šansu da rekreiraju Snake igru na Android telefonima. Kako to sad i biva na Google Play Store-u, konkurencija kada opazi dobru ideju, kreira kopiju aplikacije (igre) sa boljim dizajnom ili više funkcionalnosti. Tako da sada ako ukucate u Play Store aplikaciju “Snake 97”, izaći će 5 naslova. Pored toga, postoji još bar 10 drugačijih verzija Snake-a, kako 3d tako i old school varijanti.

Ja sam se ovog puta opredelila da se usresredim baš na te Snake verzije iz 1997. godine i old school verzije koje u interfejsu imaju kompletni izgled matore Nokia-e. Našla sam 5 aplikacija vrlo sličnog dizajna, sa mono tonovima. Čini mi se da je najstarija među njima Snake ’97 i da su po ugledu na nju napravljene ostale 3 verzije (ukrali ideju).

Kako kaže programer u opisu Snake ’97 igre, onda kada mu se oštetio telefon, morao je da se vrati na stari telefon, što ga je podsetilo na staru igru i ideja je rođena, tako je nastala igra. Snake ’97 ima old school kontrole, originalne zvukove, 9 originalnih i 2 ekstra nivoa i High Score može da se resetuje (kao originalna igra).

snake

Snake '97: retro phone classic
Snake '97: retro phone classic
Developer: dsd 164
Price: Free

Classic Snake 2 je druga po redu igra ovog tipa, takođe u interfejsu ima staru Nokia-u.  Ova verzija igre je remake originalne Snake 2 verzije igre sa Nokia-e. Dolazi sa 11 nivoa, snake high score ne može da se resetuje, možete da izaberete pozadinu aplikacije za igranje. Možete izabrati između 3 telefona: Nokia 3310, Nokia 3210 i Nokia 5190. Možete igrati igru u dva moda: normal (kroz zidove) i lavirint (birate jedan od 5 lavirinta).


Od istog developera dolazi i Classic Snake 1997

Good Old Snake 97 je igra koja donosi potpunu adaptaciju klasične Snake igre na smartphone. Pored toga što u interfejsu nudi izgled stare Nokia-e kao i sve ostale aplikacije, ima i posebno dizajnirane menije identično kao na staroj Nokia-i. Čak su i kontrole urađene identično kao na staroj igri. Ovo je možda i najverodostojnija kopija poznate igre.

Pored toga, igra ima i opcije za share i globalno rangiranje na osnovu najvišeg postignutog rezultata.

I na kraju jоš jedna igra Snake Classic (Nokia 1997) koja ni po čemu nije posebna ili drugačija od konkurenata.

Tags: igramarketNokia

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *