Draw Something

Objavila u 31/03/2012 u 16:22

draw something

Već deset dana se zabavljam sa Draw Something igrom. 😀 Ako niste već naleteli na nju i instalirali je, evo ukratko ću vam objasniti o čemu se radi. Draw Something je turn based društvena igra, što bi značilo da se igra naizmenično između minimum dva igrača.

Igrači međusobno jedni drugima zadaju zadatke, a drugi igrač treba da reši zadatak i da zada novi. Konkretno se u Draw Something igri zadaci svode na vizuelno prikazivanje jedne reči. Tako igrač prvo bira jednu od tri ponuđene reči i počinje sa crtanjem. Kada misli da je završio i dobro vizuelno predstavio reč, pritiska dugme Done. Drugi igrač dobija mogućnost da igra i prvo mu se pušta snimljeni video zapis ekrana saigrača i ispod se prikažu polja koja treba popuniti slovima koja su ponuđena. Na taj način se olakšava pogađanje reči jer je igrač limitiran na određeni broj slova koje ga navode da da tačan odgovor. Kada pogodi reč, osvaja broj poena koji su predviđeni za tu reč u zavisnosti od težine reči i dobija nove tri reči od kojih bira koju želi da nacrta.

Draw Something je igra koja se zasniva na timskom radu, što bolje poznajete saigrača i što se više trudite da dobro nacrtate zadatak, više poena možete osvojiti. Ne igrate samo za sebe, igrate u timu, zajedno sa težnjom da se ne prekine krug.

Na početku, pre 10 dana kada sam počela da igram ovu igru, umela je da zabaguje. Recimo dešavalo se da ne izbroji dobro krugove igranja ili recimo da mi dva puta pokazuje isti video zapis saigrača u različitim krugovima. Umela je i da ne osvežava dovoljno brzo notifikaciju da je saigrač završio sa njegovim igranjem. Ali poslednjih 4-5 dana ne nailazim više na takve probleme. Nije mi se igra update-ovala, nego su verovatno ovi problemi nastajali zbog otkazivanja servera i možda nagle popularizacije igre i opterećenosti servera.

Ono što mi se dopada kod ove igre je kako je rešen taj video zapis koji se prikazuje. Naime, ne prikazuje se video zapis baš onako kako je igrač igrao (crtao), nego prikazuje samo promene na ekranu, što je dodatna ušteda resursa a i vremena igrača.

Kada instalirate igru, možete napraviti vaš nalog, a možete se i ulogovati preko  Facebook naloga. Kada se logujete preko FB-a odmah možete videti koji od vaših FB prijatelja igraju ovu igru, pa je igrate sa njima. Možete da igrate i sa nasumično odabranom osobom.

Što se grafike tiče, pa hm… 🙂 igra je urađena totalno u azijskom fazonu. 😀 Šareno, šareno, šareno, mada nije tako loše kao što možda zvuči. Zapravo, kako sam se ulogovala Facebook nalogom pri pokretanju igre, tako su mi se i pojavile drugarice iz Tajlanda da one igraju ovu igru. I naravno, igram je sa njima. Tako da definitivno ovakav dizajn aplikacije ima svoju publiku. Mada mi iz Evrope volimo da se pravimo snobovi pa kao nama je to kič, furamo minimalizam. 🙂 Naravno kada kažem azijski stil, ne mislim na Japance, oni su iz druge priče.

Igra je totalna navlakuša, mada posle više dana igranja, ume malo da smori to što se pojavljuju iste reči koje treba crtati. Ali naravno ovo se dešava u besplatnoj verziji igre koja je BTW puna reklama koje smaraju. Tako da koristite neku AdBlock app za blokiranje reklama. Coby je juče pisao o AdAway aplikaciji.

U verziji aplikacije koja se plaća i košta 99 centi, nema reklama, dobijete 400 besplatnih novčića, ima 2500 reči, dok u besplatnoj verziji ima samo 900 reči. Zapravo, ako vam se igra baš baš dopada, cena je zaista prihvatljiva. 🙂

Screenshots:

Draw Something Classic
Draw Something Classic
Developer: Zynga
Price: Free
Draw Something
Draw Something
Developer: Zynga
Price: $2.99
Tags: Crtanjedrustvena igrafacebookpogadjanjerecitimski

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *