Anomaly: Warzone Earth HD

Objavio u 11/03/2012 u 17:25

anomaly cover

Anomaly: Warzone Earth HD je tower defense igra. Međutim, znate i sami da su te tower defense igre sve na isti fazon. Menjaju se neprijatelji, kule (towers) koje se uklapaju u priču igre, ali sve je to jedno te isto, te jedno te isto 🙂 Sve se svodi na neprijatelje koji nadolaze i vi ih ubijate što brže možete.

anomaly001

Anomaly: Warzone Earth HD nije ovakva tower defense igra. Umesto da vi postavljate kule, to rade loši momci. Ali šta onda vi radite? Vi ste ta bespomoćna horda koja pokušava da pokori neprijatelja i pokaže mu ko je gazda. Realno, ovo zvuči drugačije, pa je samim tim “nešto novo” i verujte mi … odlično je, zaista.

anomaly002

Grafika u igri je odlična. Zapravo ovaj sufiks HD ima svoje značenje, nije samo marketinški trik. I na tabletu i na telefonu, Anomaly: Warzone Earth HD je zaista ekstra. HD inače znači tablet verzija, ali u ovom slučaju to nije tako. HD je i za telefone.

Specijalni efekti poput eksplozija su zadovoljavajući. Mekovi (Mechs) koji vas konstantno napadaju izgledaju odlično, kao i ono čime vas gađaju. Mape i okolina je takođe HD 😉 Destrukcije odlično izgledaju. Sve u svemu, Anomaly: Warzone Earth HD je primamljiv za oko, igriv i drugačiji.

anomaly004

Pošto je ovo, nazvao bih, inverzivna tower defense igra, ekipa iz 11bit studios je morala biti kreativna u načinu kako planirate napad, šaljete trupe i kako izbegavate vaše uništenje. Najimpresivniji mi je ostao Tactical View tj. pregled i planiranje taktike.

Taktički prikaz je vaša prva linija napada, i ovde planirate vašu rutu pre nego spustite vaše jedinice i započnete borbu sa vanzemaljcima. Ima futuristički vojni interfejs … što je za mene totalni #win. Menjate rutu pritiskom na strelice na mapi, a nove rute se kreiraju pred vašim očima.

anomaly003

Neprijatelji su prikazani crvenom bojom (logično) i Taktički prikaz vam omogućava da razlikujete neprijatelje tako što im iscrtava outline. Ako imate para na bacanje možete dodatne jedinice kupovati u ovom Taktičkom prikazu.

Kada završite sa planiranjem taktike, i kada kreće invazija, stvari kreću da se usijavaju. Vaša mala, ali razborita armija koja broji četiri jedinice treba da se probije na neprijateljsku teritoriju. Kako to izvesti, naravno sa PowerUp-ovima.

Popravke, apgrejd jedinica itd. će vam se pojavljivati ako pritisnete njihove ikone na mapi. Za popravke, osigurajte se da su na putu kuda planirate da pošaljete vojsku ili će oni proći pored.

anomaly005

Anomaly: Warzone Earth HD je fenomenalna igra, pogotovo ako ste ljubitelj SF igara, Mech-ova i ostalih cyber futurističkih zezancija. Igra nije baš jeftina, košta 3,99$, ali se isplati. 😉

Anomaly Warzone Earth HD
Anomaly Warzone Earth HD
Developer: 11 bit studios
Price: $3.99
Tags: AnomalyInverseMechsSciFiTower Defense

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *