5 igara za one nostalgične

Objavio u 29/11/2010 u 15:33

Za sve one koji su igrali igre na Commodore-u, Atari-u, Spectrum-u, Amigi i konzoloma poput Sega Mega Drive, evo par igara da vam osveže sećanja i donesu ukus starih dana. I za sve one mlađe koji vole žanr Brain Strategy.

Laser Reflections

Laser Reflections

Svi smo mi igrali bar jednom igru u kojoj treba da postavljamo i rotiramo ogledala da bi navodili laser do mete. Ovo je upravo takva igra, veoma jednostavnih kontrola, ali veoma zanimljiva igra u kojoj morate koristiti klikere. Ovaj žanr je jedan od najstarijih, potiče još od vremena prvih mozglica. Igra ima dosta skroman interfejs, ali to ovoj igri ne smanjuje njenu igrivost i zaraznost. U igri imate laser kao izvor svetlosti, a potrebno je da postavljate i rotirate ogledala, prizme, dupla ogledala i splitere po poljima kako bi ste usmerili zrak lasera ka određenom cilju.

Robodroid

RoboDroid

Robodroid je takođe logička igra u kojoj je potrebno da pomognete robotu da pokupi sve kristale koji se nalaze na polju. Ograničeni se brojem instrukcija zbog manjka memorije, tako da morate da napravite set instrukcija koji će se ponavljati u određenim intervalima. Postoje dva memorijska modula u kojem možete zadavati paterne, i jedan u kom ove iste možete pozivati. Igra je takođe veoma oskudnog interfejsa, ali to ne smanjuje zanimljivost igre. Svako ko je ikad programirao u osnovnim programskim jezicima poput Basic-a i Pascal-a, a i oni koji vole da mozgaju, ovo je igra za njih.

Robodroid
Robodroid
Developer: Andrea Baccega
Price: Free

Gem Miner

Gem Miner

Gem Miner je platformska igra u kojoj igrate ulogu rudara koji se spušta na velike dubine i skuplja rude. Skupljene rude nosite na otkup, od kojih dobijate novac u zavisnosti od vrste rude koju ste skupili. U početku imate veoma ograničen alat kojim se služite, ali nakon prodatih ruda bakra, srebra ili ako ste veoma uspešni nekih arheoloških ostataka, onda ćete imati dovoljno novca da kupite i mnoge naprednije alate poput jače baterlampe, lifta, većeg ruksaka i tako dalje. Zaniljivo je da se na većim dubinama uglavnom nalaze vrednije rude (kao i u stvarnosti), tako da što duže igrate ovu igru, ona postaje sve zanimljivija. Zvukovi i grafika u ovoj igri su veoma dobro urađeni, tako da je veoma ugodno igrati je.

Gem Miner
Gem Miner
Developer: Psym Mobile
Price: Free

SmartTacToe

SmartTacToe

Iks nula, ili na egnlesko TicTacToe je igra koju možda nismo igrali na konzolama i starijim računarima, ali svako je bar jednom igrao ovu igru na papiru. Za one koji ne znaju, cilj igre je sakupiti pet svojih znakova (iks ili nula) u horizontalnom, vertikalnom ili dijagonalnom nizu. U igri možete igrati protiv androida (ne mogu reći kompjutera) i to u tri nivoa težine, online protivnika ili nekog pored vas. Suvišno je govoriti o igrivosti ove igre, pošto je svi znamo, a grafika je dosta dobro urađena, tako da ako volite XO samo napred 🙂

aiMinesweeper

aiMinesweeper

aiMinesweeper, ili na Srpskom Minice ili Mine je igra koju opet svi znamo. Igra je prisutna od dobre stare Windows 3.11 i nikad joj nije istekao rok trajanja. 🙂 Cilj igre je rešiti minsko polje. Brojevi koji se otkriju su broj mina koje dodiruje to polje. Tako da na osnovu više polja možemo detektovati koje polje je najverovatnije minsko, pa njega označiti zastavicom, a ostale otkrivati. Ako ste ikas uživali i trošili sate na ovu igru, a želite to i dalje da radite, skinite ovu igru, nećete se pokajati.

Tags: amigaAparatiatariCommodoreKonzoleNostalgijaSegaSpectrumwindows

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *