Winamp

Objavio u 21/10/2010 u 20:01

winamp za androidReč Winamp je danas skoro postala sinonim za player. Ja sam lično Winamp koristio od verzije 0.7, a u skorije vreme sve manje i manje, pošto je postao preglomazan za moj ukus.

Kada sam saznao da je Winamp izbacio verziju za Android, iako u beta fazi, morao sam da probam, jer nekako znam da ne može biti loš.

Winamp za Android pruža mogućnost sinhronizacije muzike na telefon, pored standardnog usb prebacivanja koji je i do sada bio moguć i bez aplikacije, i preko WiFi konekcije. Winamp 5.59 desktop beta verzija je potrebna kako bi se ostvarila funkcionalnost.

Interfejs je veoma pregledan i funkcionalan. Omogućuje pristup gotovo svim važnijim opcijama na samo jedan klik. Ono što se meni najviše svidelo je Now Playing status bar koji je prisutan u svakom trenutku, kao i osnovne kontrole. Povlačenjem Now Playing status bara na gore dobija se detaljan opis trenutne pesme koja se pušta.

Takođe i privremena play lista je uvek na dohvat ruke, a postoji i mogućnost čuvanja iste kao stalne playliste.

Dolazi sa Widgetom i prečicama ka omiljenim playlistama, kao i kontrolama pri zaključanom ekranu.

Scrobbling opcija je takođe ugrađena, tako da možete beležiti na Last.fm nalogu koje pesme ste slušali.

Da bi ovaj sistem funkcionisao, potrebno je da skinete i instalirate poslednju beta verziju sa ovog linka. A naravno i da instalirate Android verziju skeniranjem QR koda koji se nalazi u dnu članka, ili pretragom Winamp u marketu. Skinuti Nullsoftovu Winamp aplikaciju (ima ih dosta sa sličnim nazivima).

Sve u svemu, jedan od boljih playera na Android marketu. Kako po funkcionalnosti tako i po izgledu. Moram da kažem svaka čast … Nullsoft i dalje misli na svoje verne korisnike 🙂

Tags: aplikacijamuzikasinhronizacijawinamp

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *