Vivino beta

Objavila u 15/01/2011 u 12:02

Vivino beta aplikacijaNajinteresantnije aplikacije su one koje koriste kameru i mikrofon da nešto identifikuju i na osnovu toga prikažu rezultat. Dobri primeri su recimo Shazam, Google Goggles, Video surf i recimo aplikacija za augmentovanu realnost Layar. Vivino aplikacija je još jedna aplikacija ovog tipa. Vivino ima zadatak da identifikuje etikete na flašama vina i da iz bogate baze od 400.000 vrsta vina izvuče informaciju i prikaže je korisniku. Ova aplikacija je još uvek u beta fazi i može se naći na marketu. Funkcioniše tako što kamerom telefona fotografišete etiketu vina i dobijate feedback sa informacijama o vinu ukoliko postoji u bazi. Ako vino ne postoji trenutno u bazi, biće zabeleženo i dodato u nekom narednom apdejtu aplikacije. Za identifikaciju slike koristi se platforma za prepoznavanje slika koju je razvio Kooaba tim.

Aplikacija ima i društveni momenat sa kojim je omogućeno da se ulogujete sa vašim Facebook profilom, da lajkujete i dislajkujete vina koja fotografišete i delite informacije o njima sa drugima. Tako je ova aplikacija pogodna za sve ljubitelje vina jer pamti koja ste vina pili u vašem telefonu i koja vam se dopadaju i ne dopadaju. Istovremeno uvek možete naučiti nešto o vinu.

Interesantno je da kada na marketu ukucate u pretragu “Vivino”, trenutno možete dobiti dve aplikacije. Jedna je ova beta verzija aplikacije koju sam opisala a trenutno je dostupna i Vivino Competition aplikacija. Sa Vivino Competition aplikacijom možete da učestvujete u takmičenju da osvojite Vivino Wine-Fi majicu. ;P svakog dana. Vivino ekipa se dosetila da organizuje ovu mini nagradnu igru sa željom da što više ljudi šalje fotografije etiketa vina da bi oni na taj način lakše dopunili njihovu bazu podataka vina. Aplikacija je odlična i meni se baš dopala. Fotkala sam 5 vrsta vina koje nemaju u bazi i nadam se da će ih uvrstiti uskoro. Trenutno je od naših vina Vranac uvršten u njihovu bazu, a videćemo koliko su ažurni za par meseci.

website: Vivino

Vivino: Buy the Right Wine
Vivino: Buy the Right Wine
Developer: Vivino ApS
Price: Free

Možete videti klip kako radi Vivino aplikacija

https://www.youtube.com/watch?v=FhAeSXZl23g

Evo i screenshot-ova:

Tags: algoritamaplikacijaflašakameraVivino

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *