TV Vodič

Objavio u 06/03/2011 u 20:42

Mogli ste da primetite da nismo mnogo pisali o domaćim aplikacijama. Jedan od glavnih razloga (bar što se sa moje strane tiče) je nedostatak dobrog dizajna u domaćim aplikacijama. Sa druge strane, moje mišljenje je da ako aplikacija ima odličnu funkcionalnost, može joj se oprostiti dizajn. Takođe, kako sam korisnik računara i interneta već više od deset godina, nekako sam se navikao na engleski interfejs i nemam naviku da tražim prevod. U svakom slučaju, ovo ne bi trebalo da bude izgovor, mislim da je potrebno podstaći naše developere da rade na razvoju aplikacija za Android, pa sam tako odlučio da ću više pisati o domaćim aplikacijama. (Nemojte me držati za reč 🙂 )

Dakle, iako sam osoba koja gleda TV u veoma maloj količini, mogao bih slobodno reći manje od 10 sati mesečno … da dobro ste me čuli, TV mi služi za buđenje ili uspavljivanje :), mislim da je TV Vodič aplikacija stvarno vredna svakog pomena.

Nakon testiranja aplikacije, kada sam se odlučio da napišem recenziju, pretražio sam malo po netu i uvideo da je ovo i pobednička aplikacija na VIP Android izazovu 2.0 . Iako nisam testirao ostale takmičarske aplikacije, mislim da ova aplikacija verovatno i zavređuje titulu.

Pa da počnemo. Aplikacija je veoma jednostavna, ali pri tom daje pregršt opcija i funkcionalnosti. Aplikacija sadrži četiri taba: Trenutno, Televizije, Žanrovi i Podsetnik.

CAP201103051216Prvo što se otvori je tab Trenutno u kom će vam se izlistati program koji je trenutno na programu. Pritiskom na menu dugme, dobijate mogućnost ažuriranja podataka sa servera, pretragu emisije ili televizije, filter i podešavanja aplikacije. Filteri su veoma koristan deo aplikacije u kom ima nekoliko predefinisanih filtera: Sve televizije, Sportske, Filmske i Dukumentarne. Vrlo lako možete dodati svoje filtere, a nakon toga ukoliko izaberete svoj filter, u tabu Trenutno će vam se prikazati samo emisije koje se trenutno emituju na televizijama koje ste vi odabrali.

CAP2011030512152Televizije tab vam pruža pregled programa po televiziji, trenutno su tu televizije: RTS1, RTS2, B92, Prva, Pink, Avala, Studio B, Košava, Happy, RTV1, RTV2, OBN, HRT1, HRT2, RTL, B92 info, RTS Sat, HBO, TV1000, FoxLife, FoxCrime, HallMark, Cinemania, film+, Pink Family, SportKlub, SportKlub+, EuroSport, EuroSport2, ArenaSport1, ArenaSport2, DSF, Rai Sport, ESPN America, eXtreme, PinKids, Cartoon Network, Discovery Channel, History, National Geographic, Animal Planet, Discovery Travel & Living, Viasat Explorer, Viasat History, Zone Reality, VH1, Fashion TV, E!, HBO Comedy, Discovery Science, Discovery ID, AXN, Universal, SciFi i nova. Autor je pokrio gotovo sve televizijske stanice koje se mogu gledati putem kablovske televizije u našoj zemlji.

CAP2011030512153Pod žanrovima možete pregledati program za aktuelni dan po svim televizijama koje emituju neku emisiju u ovom žanru. Što je veoma korisno ako želite da gledate npr. film u narednih par sati, a mrzi vas da pretražujete po svakoj televiziji pojedinačno.

CAP201103051216

I poslednja stavka je Podsetnik. Ovde će se naći sve emisije za koje ste namestili da vas aplikacija podseti određeni vremenski period pre puštanja. Podsetnik može biti veoma korisna stvar ukoliko pratite neku seriju a ne želite da propustite epizodu.

Za svaku emisiju, film … možete pogledati više informacija na IMDB-u. Doduše ova funkcija nema baš nekog efekta jer su sva imena filmova i emisija na srpskom jeziku, a na IMDBu su engleskom, pa tako ja nisam uspeo da nađem ni za jednu stavku više informacija. Bilo bi dobro kad bi imali neki IMDB servis na srpskom jeziku, onda bi ovo imalo smisla 🙂

Što se samog interfejsa aplikacije tiče, korišćen je osnovni Androidov interfejs, a ikone koje su ubačene su prilično intuitivne i dobro dizajnirane. U svakom slučaju je veoma korisna i preporučio bih je svima da probaju.

Aplikacije je besplatna i možete je skinuti skeniranjem QR koda.

Tags: domaca aplikacijafilterpregledtv programtv vodic

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Aplikacija je odlicna i svako ko ima TV je mora imati 🙂
    jedina primedba je to sto kad se film potrazi na imdb on je obicno preveden na srpski 🙁

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *