Thrutu

Objavila u 08/06/2011 u 17:30

Nedavno sam naletela na Thrutu i dopao mi se koncept aplikacije, nakon čega sam je odmah i isprobala. Radi se o aplikaciji koja obogaćuje sam telefonski razgovor, tako što vam omogućava da sa sagovornikom ne prekidajući razgovor podelite neke informacije. Na primer, dok telefonirate napravite  fotografiju i pošaljete tu istu fotografiju sagovorniku dok je još na vezi. Takođe, možete poslati i bilo koju sliku iz telefona vašem sagovorniku. Ako vam sagovornik zatraži kontakt telefon od nekoga koga imate u imeniku, možete u par klikova i to obaviti u toku razgovora. Interesantno je da možete deliti sa sagovornikom i vašu trenutnu lokaciju jednim klikom, što može biti veoma korisna opcija.

Zanimljiva mi je i ugrađena Doodle opcija, to je ono kada dvoje pišu ili crtaju po istoj površini u isto vreme. 🙂 Pa tako možete da skicirate nešto sagovorniku u toku samog razgovora. Dostupna je i “poke” opcija, koja je urađena u vidu dugmeta koje kada pipnete, izazove vibraciju telefona vašeg sagovornika. Tako možete zadirkivati osobu “na drugoj strani žice”.

Postoji mogućnost instaliranja dodatnih dugmića: dugme za PayPal koje omogućava instant slanje novca osobi sa kojom razgovarate, “Meet me” dugme koje omogućava da na brzinu pronađete lokaciju na kojoj bi mogli da se sastanete sa sagovornikom, dugme koje otvara zajednički browser pa tako zajedno možete da surfujete i pretražujete net i dugme “Coin Flip” koje predstavlja alat za bacanje novčića kada treba da donesete neku zajedničku odluku sa sagovornikom. 😀 Kako vidim na marketu su ovi dodatni dugmići takođe besplatni.

Zapravo mogućnosti obogaćivanja telefonskih poziva na ovaj način su beskonačne. Pitanje je samo šta će zaživeti među ljudima i šta će većina ljudi prihvatiti kao najkorisnije. Ali verujem da će u budućnosti sigurno ovakav obogaćeni razgovor biti svakodnevnica. Možda možemo očekivati proširenu stvarnost (AR) na telefonimau u toku samog razgovora negde u bliskoj budućnosti, videćemo…

Kada sam testirala aplikaciju, izuzetno mi se dopala lakoća korišćenje aplikacije. Ali sam isto tako došla i do toga da je nekompatibilna sa Skype aplikacijom, naime, ako vam je upaljen Skype na telefonu u pozadini, aplikacija neće moći da se koristi baš kako treba na vašem telefonu, Skype je blokira. Možda nije kompatibilna sa još nekom aplikacijom, pa zato obratite pažnju.

Dizajn aplikacije da kažem, vrlo pristojan ali mogli bi malo da porade na njoj. 🙂

U svakom slučaju, možete je testirati sa vašim poznanikom, besplatna je na marketu a možete skenirati i QR kod.

 

Tags: aplikacijainformacijekontaktLokacijarazgovorsagovornikšerovanjetelefonski pozivthrutu

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Aplikacija deluje ok, mada se meni ne sviđa što moram da ostavim svoj broj telefona na ko zna kakovom serveru, a i to što na početku piše da će se naplatiti poruka ako se nalazite van US što je pitanje koliko je to?

  • Mislim da zajedno sa Skajpom ne moze da radi jer koriste iste portove 80 i/ili 443. Pokusaj da ukljucis Skype tokom igranja sa ovom aplikacijom. Mada ce Skajp verovarno preci na alternativni port i nekako proraditi.

    • Možda 🙂

      Thrutu radi zajedno sa Skype-om ali deluje kao da se tuku koja ce biti “On Top”. Konkretno, u toku razgovora se pojavi Thrutu interfejs iako je upaljen Skype u pozadini, mogu i da ga koristim i sagovornik prima ono sto mu ja saljem. Dok ja takodje primim sta mi sagovornik posalje ali ne mogu da vidim, jer se skloni interfejs Thrutu-a. (ode negde desno) 🙂

  • Pretpostavljam da i sugovornik mora imati istu aplikaciju instaliranu?

    Kako s novcima na racunu?

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *