Songbird

Objavio u 08/02/2011 u 11:33

songbird band

U poslednje vreme većina desktop plejera je izbacilo svoje verzije aplikacija i za mobilnu platformu. Pa tako na primer Winamp i RealPlayer koji imaju velik broj korisnika, su pružili svojim korisnicima i mobilnu verziju. Songbird je dobro poznat multimedijalni plejer za desktop koji je projekat otvorenog koda i baziran je mozilinom endžinu. Ako imate veliku količinu muzike na računaru, siguran sam da koristite neki od pomenutih plejera za njihovu organizaciju i lak pristup.

Songbird je upravo izbacio verziju svoje aplikacije za mobilnu platformu koja ima dobro poznato “perje”, taman interfejs sa ljubičastim tonovima. Veoma je lepo dizajniran, i interfejs vam ni u jednom trenutku ne staje na put. Sve opcije su veoma pristupačne i intuitivne.

Na početnom ekranu aplikacija ima šest dugmića koji vam pružaju različit pristup muzici telefona:

  • Playlists
  • Artists
  • Songs
  • Albums
  • Genres
  • Search

 

U dnu ekrana u tzv. tikeru (ticker) uvek će vam biti ispisan naslov koji trenutno slušate. Ukoliko ga povučete na gore, dobićete cover albuma, dugme za pristup aktivnoj playlisti, shuffle i repeat toggle dugme, bar za premotavanje, dugmad za prelazak na predhodnu i sledeću pesmu i dugme za pauzu. Ali ono što je inovativno u Songbird player-u je dugme za prikaz strima slika sa Flickr sajta vezanih za album i/ili izvođača. Pa tako možete videti fotografije sa koncerta vašeg omiljenog benda, njihove promotivne fotografije, fotografije fanova itd.

Zanimljivo je da pritiskom na menu dugme telefona se ne dobijaju nikakve opcije, mada u ovom trenutku misli da i nema neke preke potrebe za tim, mada mislim da će u konačnoj verziji biti opcija u meniju, jer Songbird je plejer poznat po mogućnosti prilagođavanja dodavanjem raznih plaginova u perja.

Aplikacija dolazi sa widget-om koji je dizajniram u istom stilu i pruža vam mogućnost prebacivanja na sledeću/predhodnu pesmu kao i play/stop.

Songbird desktop aplikacija već duže vreme pruža mogućnost sinhronizacije muzike sa Android uređajima, pa tako odabrane plejliste je moguće modifikovati, a nakon spajanja telefona sa računarom, pesme se ili brišu ili dodaju u zavisnosti od vaših modifikacija na desktopu.

Kao dodatak punom paketu mobilnih aplikacija Songbird nudi i daljinski za desktop plejer, pa je tako moguće kontrolisati plejer na računaru, a usput vam i prikazuje cover albuma koji se trenutno “vrti” na vašem desktopu. Daljinski postoji u dve verzije, besplatna i pro verzija koja se plaća. U pro verziji postoji mogućnost čitanja informacija o pesmi ili izvođaču čiju pesmu upravo slušate.

Ako niste upoznati sa Songbird aplikacijom predlažem vam da je probate, kako mobilnu tako i desktop verziju, uveren sam da nećete ostati ravnodušni.

Songbird Remote Free
Songbird Remote Free
Developer: 779Media
Price: Free
Songbird Remote Pro
Songbird Remote Pro
Developer: 779Media
Price: $1.99
Songbird® Music Player
Songbird® Music Player
Developer: Songbird
Price: Free
Tags: daljisnkimp3muzikaopen sourceotvoreni kodplayerplejerSongBird

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *