SMSAsistent

Objavio u 11/04/2011 u 19:20

Od Branimira Kovačevića smo dobili e-mail u kom nam je skrenuo pažnju na svoju aplikaciju pod nazivom SMSAsistent koja će biti na VIP Izazov 3 takmičenju.

Kada sam pogledao o kakvoj se aplikaciji radi, iskreno sam bio iznenađen dobrom i inovativnom idejom. Nikad nisam razmišljao o ovakvoj problematici koju ova aplikacija rešava jako dobro. A videćete uskoro o čemu je zapravo reč.

Ako se vi ili vaša firma bavite poslom u kom vam je vreme novac (a koji je to posao u kom vreme nije novac? 🙂 ), tačnije gde vaši klijenti moraju da zakažu sastanak, pregled ili nešto slično, ovo će vam rešiti problem zakazivanja. O čemu se zapravo radi?

Ukratko bi to bilo: Primite poruku za zakazivanje u određenom formatu i automatski je zakazan pregled kod zubara, frizera, advokata … sve se sinhronizuje sa jednim od dostupnih kalendara u telefonu, tako da je pregled zakazivanja moguće vršiti sa bilo kog uređaja spojenog na net.

SMSAsistentOpširnije: SMSAsistent kada pokrenete dobićete jednostavan i simpatično dizajniran ekran, u kom se nalaze najneophodnije stavke za pristup aplikaciji. Pokretanje SMS Asistent servisa, pregled kalendara, podešavanja aplikacije i informacije sa uputstvom o radu aplikacije.

Naravno, kao i uvek kada se radi o malo kompleksnijoj aplikaciji, prvo je potrebno podesiti je. U podešavanjima je potrebno uneti ime firme koje će sistem kasnije koristiti u porukama koje se šalju klijentu. Ostale opcije su opcione, ali veoma korisne. Možete podesiti način notifikacije, blokiranja određenih brojeva, izbora kalendara u koji će se smeštati sve informacije o zakazivanju i druge opcije vezane za ažuriranje podataka.

Kako sistem zapravo funkcioniše? SMS Asistent presreće SMS poruke koje stižu na vaš telefon i ukoliko SMS poruka počinje sa @zakazi tekstom, SMSAsistent će poruku pregledati i videti da li je u dobrom formatu. Ukoliko je poruka u zahtevanom obliku, aplikacija će vam ponuditi da odaberete satnicu, a nakon toga će biti ubačena u odabrani kalendar. SMS koji je potrebno da vaš klijent vama pošalje mora biti u sledećem formatu @zakazi Ime Prezime Datum Opis

Ovaj format SMS poruke možete poslati klijentu iz podešavanja na njegov broj. Međutim format datuma nije striktno definisan u opisu, tako da sam u samom startu napravio grešku i SMS Asistent nije mogao da prepozna poruku, ali me je nakon toga obavestio o formatu. Ja sam uneo 20.april.2011 međutim, potreban format je 20.4.2011. Ovo je mali propust koji se nadam da će biti ispravljen u sledećoj verziji. Aplikacija bi trebala da da ili primer poruke sa datumom, ili da prepozna više vrsta zapisa datuma.

Prilikom primanja poruke za zakazivanje, korisnik može da odbije zakazivanje ili da prihvati i unese datum.

Sledeća poruka mi je bila uspešna i moje zakazivanje je bilo uspešno. Podesio sam datum, i SMS je automatski poslat klijentu sa porukom o satnici i kodom za otkazivanje.

U pregledu možete videti sve zakazane, otkazane, odbijene, završene događaje kao i zabranjene brojeve i neuspele pokušaje zakazivanja. Svaki događaj je takođe moguće menjati, otkazivati itd.

Otkazivanje se vrši slanjem poruke @otkazi kod.

Mislim da je ovo veoma korisna aplikacija za firme koje bukvalno zavise od zakazivanja. Ono što je najbolje od svega jeste to što klijenti mogu da šalju sms sa bilo kog uređaja koji podržava slanje SMS-a.

Takođe implementacija sa kalendarom je fenomenalna, jer ukoliko je uređaj na kome je instalirana ova aplikacija konstantno priključen na internet, a koristite google kalendar, sva zakazivanja će vam se automatski prebaciti na vaš google kalendar kome je moguće pristupiti sa bilo kog drugog uređaja gde je na većem ekranu možda lakše videti raspored zakazivanja.

Funkcionalnost aplikacije je odlična i veoma intuitivna. Jedino što bih mogao da zamerim je to što ostatak stranica, pogotovo preglednik nisu dizajnirani, već se koristi osnovni Android interfejs, kao i propust sa datumom.

Ispred SrboDroid tima autoru ove aplikacije želim puno sreće na VIP Izazovu … nadam se da će se njegov trud isplatiti …

Aplikaciju je dostupna na Android marketu besplatno i možete je skinuti skeniranjem QR koda.

Tags: kalendarProduktivnostSMS Asistentvip izazovzakazivanja

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *