SMS Obaveštenja

Objavio u 14/08/2011 u 12:37

SMS Obaveštenja ikonaPolovinom maja ove godine smo bili na Mobile Monday događaju, trećem po redu u Srbiji. Na ovom događaju su domaći developeri mobilnih aplikacija imali priliku da predstave svoje aplikacije. Aplikacija koja je po meni bila naj inovativnija i koju sam jedva čekao da se pojavi na marketu je SMS Obaveštenja. Aplikacija ne može biti prostija, ali rešava jedan “ogroman” problem kod mobilnih telefona.

Ja lično noću prabacujem telefon u Airplane mod, a sa Airplane Mode Wi-Fi Tool aplikacijom omogućavam da mi telefon ostane konektovan preko WiFi konekcije. Kada ujutru izađem iz aviona 🙂 desi se da stigne nekoliko poruka sa obaveštenjem o propuštenim pozivima. Međutim znate i sami kako te poruke izgledaju. Poruka o propuštenim pozivima sa brojem sa kog je propušten poziv, plus datum i vreme. Ovo nije loše, ali može mnogo bolje. Ne znam za vas, ali ja od kako imam mobilni telefon (ima već više od deset godina) ne pamtim brojeve telefona. A i ko će pamtiti tolike brojeve. A kako onda da znam ko me je zvao dok nisam bio dostupan? Sećam se da je davnih dana neki Siemens telefon – žuto plav, ne sećam se modela, imao mogućnost prepoznavanja broja u poruci. Od kako je počeo ovaj servis sa SMS porukama o propuštenim pozivima, stalno sam se prisećao te mogućnosti koju niko nije ugrađivao.

SMS obaveštenja je aplikacija koja upravo to radi. Ona presreće SMS poruke i ukoliko je u određenom formatu, ona ih parsira i pretvara u mnogo čitljiviji oblik i ne ide u vaš SMS inbox. To je to, kao što sam rekao, aplikacija ne može biti prostija, ali rešava problem 🙂

Kada SMS Obaveštenja presretne poruku, u notifikacionom baru će vam se pojaviti poruka od koga imate propušten poziv. Ulaskom u aplikaciju, imaćete listu propuštenih poziva sa Imenom iz vašeg adresara, datumom i vremenom kada se poziv desio. Developer (Nemanja Kovačević) je implementirao i skidanje pravila sa interneta, koji takođe prepoznaje i vašu lokaciju, pa tako ne morate imati pravila koja su za drugu mrežu/drugog operatera.

Dodatno, ukoliko vam stiže i spam putem SMS-a, Nemanja je dodao i tu opciju. Ručno možete definisati sa kog broja ili od koje osobe više ne želite da vidite ni jednu poruku.

Mislim da ovu aplikaciju treba da ima svaki telefon, tj. proizvođači koji inače ubacuju tzv. BloatWare u svoje ROMove bi mogli početi da ubacuju ovakva rešenja umesto gluposti.

Hoću da se zahvalim Nemanji na ovoj aplikaciji, jer je stvarno veoma korisna i drago mi je da je ipak odlučio da je stavi na market 🙂

Developer tvrdi da korišćenje SMS aplikacija koje nisu došle sa telefonom/ROMom, kao npr. GoSMS, Handcent i sl. može uzrokovati nepravilnom funkcionisanju SMS Obaveštenja. Iako imam GoSMS, aplikacija radi najnormalnije.

Aplikacija je besplatna i možete je skinuti sa marketa ili skeniranjem QR koda:

Tags: Android Srbijadostupanobavestenjaporukapresretanjesms

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

11 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *