Smart Launcher

Objavila u 06/11/2012 u 12:19

Smart launcher

Evo jednog malo drugačijeg lančera od svih na koje smo navikli. Ovaj lančer ima drugačiju pristup interfejsu u odnosu na druge i rekla bih da je namenjen korisnicima koji nemaju naviku da sami sortiraju aplikacije a voleli bi da im brže pristupaju (za lenje Androidaše :D).

Smart Launcher prilikom pokretanja sam sortira vaše instalirane aplikacije i igre u šest kategorija: Phone, Internet, Games, Media, Utility i Settings. Mogu reći da to poprilično dobro uradi. Pogrešio je kod samo par aplikaciju po mom mišljenju.

Na glavnom ekranu, Smart lančer postavi 6 ikonica u krug za koje vas pita pri pokretanju lančera, koja aplikacija da bude default. Pa tako ako imate instalirane dve galerije za slike, pitaće vas koja je galerija glavna tj koju želite primarno da otvarate. Pri prvom pokretanju aplikacije tu će se postaviti ikonice za dajler, muzički plejer, sms poruke, kameru, brauzer i galeriju slika. Dugim klikom na ove ikonice, možete ukloniti ikonicu ili dodati novu, pa tako u krugu imate 7 i više ikonica, a ne 6. Ja sam na ovu listu ikonica dodala mail ikonu i Twitter.

Iznad ikonica koje se postavljaju u krug nalazi se sat i datum. Satu možete u podešavanjima menjati boju ili ga ukloniti ako vam ne treba. Lančer ima podršku i za Live wallpaper-e kao i ostale standardne Wallpaper-e.

U donjem desnom uglu se nalazi ikonica za drawer. Kada uđete u drawer, sa leve strane se nalazi Menu sa kategorijama. Raspored aplikacija po kategorijama koji vam se ne dopada možete sami srediti. Dugim klikom na ikonu aplikacije možete pomerati ikonicu po ekranu i prebaciti je u drugu kategoriju. Odavde direktno možete deinstalirati aplikaciju ili je nasilno zaustaviti. I naravno, možete brzo i lako jednim klikom pokrenuti aplikaciju. Ako je aplikacija već pokrenuta, direktno ulazite u nju.

Interesantno i korisno je i to da kada ste u drawer-u u gornjem delu postoji mali korisni Menu sa ikonicom za Google pretragu, ikonica za Play Store i ikonica za podešavanja lančera.

Sam lančer bi ljudi opisali minimalističkim, ali ja nisam u startu toliko bila oduševljena ikonicama, pa sam ih promenila. Potrebno je u podešavanjima da kod ikonica skinete neku od ADW tema i da u delu koji oni nazivaju Flower izaberete stil Bubbles (Flower je kružno ređanje ikona, a bubbles su ikonice koje su kao balončići).Tako da bilo koja ADW tema može da se iskoristi i za ovaj lančer.

Ono što je dobro kod Smart lančera je što samom instalacijom istog, sve se samo podesi, tako da je u startu spreman da se koristi. Ali oni korisnici koji ipak nisu u potpunosti zadovoljni podrazumevajućim podešavanjima, mogu da ga dodatno podešavaju. Lančer je vrlo intuitivan i lagan za korišćenje, verujem da će nekim korisnicima postati i omiljen.

Ja koristim trenutno besplatnu verziju, a postoji i Pro verzija koja se plaća 2,5 dolara. U Pro verziji korisnici mogu da manipulišu i vidžetima. Smart Launcher je optimizovan i za tablete i podržava Android 2.1 verziju i više.

Smart Launcher 6
Smart Launcher 6
Price: Free
Tags: bojedrawerikonicekategorijeLauncherpodešavanjasmartstilWallpaper

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

11 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *