Seesmic

Objavila u 12/03/2012 u 20:20

seesmic

Kada je Twitter u pitanju, probala sam mnoge aplikacije ali nekako uvek se na kraju vratim na Seesmic. 😀 Kod Seesmic-a volim njihovog rakuna 😀 šalim se naravno, ali simpatičan im je logo. Kod Seesmic-a najviše volim njegovu brzinu i funkcionalnost. Spada u trenutno jednu od najbržih aplikacija za Twitter a pritom mi daje mogućnost brzog pristupa različitim nalozima.

i Twitter i Facebook

Seesmic je aplikacija i za Twitter i za Facebook nalog. Kada uđete u aplikaciju na Twitter nalog, dostupna su četiri taba: Timeline, Replies, Messages, Profil. A kada otvorite Facebook profil, tu su takođe četiri taba: News feed, Friends, Pages, Wall. Iz taba Pages pristupate Facebook stranicama na kojima ste administrator.

Više naloga

Moguće je dodati i više naloga sa obe mreže. Seesmic dolazi sa gomilom shortcut-ova koji omogućavaju postavljanje na home ekran ikonice za direktan pristup Timeline-u bilo kog profila (Twitter ili Facebook), shortcut za direktno pisanje tvita ili posta, za pristup Wall-u ili profilu Facebook page-a, kao i direktan pristup Twitter listi ili rezultatima pretrage na Twitter-u.

Funkcionalnost

Omiljena opcija u Seesmic-u mi je mogućnost da klikom na naziv naloga u gornjem meniju se brzo refreshuje Timeline ili News Feed i baci me na najsvežiju stavku. Odmah je tu u tom meniju i dugme za kreiranje novog tvita ili posta. Možete dodati fotografiju, link i informaciju o lokaciji na kojoj se nalazite. Kada kucate novi tvit, Seesmic predlaže koga da mention-ujete od vaših pratioca na Twitter-u što ume da bude vrlo korisno. Takođe kada radite Reply na nečiji tvit, automatski vam ispiše sve nick name-ove iz tog tvita i izbaci vaš nick name (jer nećete reply raditi sami sebi).

Kada otkucate Tvit, možete dugim klikom na naziv naloga dobiti opciju da selektujete više naloga odjednom i tvitujete istu stvar na više naloga. Isto važi i za Facebook, odnosno možete ostaviti post na FB-u i isti tvit u isto vreme.

Twitpic za Twitter

Kada se šalju fotografije preko Seesmic-a automatski se koristi twitpic servis. Meni je ovo najbolji servis za Twitter slike.

Facebook

Facebook izgleda još uvek siromašno u ovoj aplikaciji. Na primer, nema opcije da vidite ko je tačno lajkovao vaš post nego samo koliko njih. Sami postovi na wall-u nisu nešto previše dobro predstavljeni. Naravno, nema Timeline prikaza, Seesmic poprilično klasično formatira Facebook. Tako da ne preporučujem ovu aplikaciju ako želite samo Facebook da koristite, više je preporučujem za korisnike Twitter-a koji ponekad upale Facebook. Aplikacija je korisna ako želite i na Facebook-u i na Twitter-u da ostavite isti status.

Seesmic ima specifičan crveni dizajn interfejsa kojim nisam preterano oduševljena, može to mnogo bolje ali je zaista funkcionalan, dobro raspoređenih opcija za Twitter. Sve što su dodali za Facebook naloge je nekako nedovršeno, bar po meni. Mada, ukoliko vas jako iritira zvanična Facebook aplikacija, možda će vam se dopasti Seesmic, barem je brz. 😉

Tako da preporučujem aplikaciju onima koji frekventno koriste Twitter a mnogo manje Facebook i koji očekuju efikasnost i brzinu.

Tags: aplikacijabrzinafacebokklijentprecicetwitter

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

4 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *