[recenzija] Water your body

Objavila u 18/08/2014 u 13:35

Uvod

Kako spadam u osobe koje ne unose dovoljno tečnosti na dnevnoj bazi, često mi se dešava da dehidriram a nisam toga ni svesna. Jednostavno ne osećam žeđ sve dok ne počnem da pijem vodu. Pa stoga zaboravlajm da pijem vodu. Očigledno još dosta ljudi ima ovaj problem, pa je tako i nastala aplikacija Water your body.

Funkcionalnost

Glavna svrha ove aplikacije je upravo to, da podseti da popijete vodu. Pored toga, u aplikaciji možete da beležite koliko tečnosti ste popili svakog dana dok ne dođete do cilja. Prilikom prvog pokretanja aplikacije, potrebno je uneti  vašu težinu. Na osnovu ovog podatka, aplikacija računa koliko vode dnevno treba da unesete. Eto, meni na 58 kg je aplikacija izračunala da treba da unosim 1914ml vode.

U podešavanjima aplikacije, možete namestiti kako želite da vas aplikacija podseća da pijete vodu: vibracijom, tonom i/ili LED lampicom. Možete podesiti da se aplikacija aktivira paljenjem telefona. Možete namestiti da se notifikacije aktiviraju u određeno vreme i ugase u neko vreme, kako vas ne bi smarale recimo tokom noći dok spavate. Možete namestiti i koliko često da vas podseća da pijete vodu. Ja sam namestila na svakih 2 i po sata da me podseća dok ne ispunim dnevnu dozu. U opcijama postoji podešavanje za popodnevnu dremku ili da u vreme ručka i večere ne izbacuje notifikacije. Ovo je idealno za ljude koji imaju ugrađene ovakve dnevne rutine. Ja to nemam, svaki dan mi je drugačiji, tako da te opcije ne koristim.

Water your body settings

Water your body dodavanje vode

Dizajn

Što se dizajna tiče, baš pre nekoliko dana mi se aplikacija apdejtovala i donela novi flat dizajn. Osnovne boje su zelena i siva. Unos vode se vizuelno prikazuje dodavanjem flašica i čašica različih zapremina na dnevnu listu. Zapremine ovih flaša i čaša možete fino podešavati u aplikaciji.

Statistika

Water your body statistika

Aplikacija čuva kompletan log vašeg unosa vode na dnevnoj bazi. Uvek možete pogledati bilo koji dan u prošlosti koliko ste tečnosti uneli. Ali ono što je zanimljivije je da aplikacija generiše grafikone od ovih podataka pa tako možete videti da li na mesečnom nivou unosite dovoljno tečnosti i koliko ste ispod ili iznad propisane količine.

Ako beležite i šoljice kafe, možete videti kada ste koliko kafa popili. Pored toga, možete praviti i kratke beleške u aplikaciji, poput mini dnevnika.

Aplikacija zauzima 4MB i potrebno je da imate minimum Android 2.3 verziju.

Water Drink Reminder
Water Drink Reminder

Zaključak

Odlična aplikacija koja može pomoći ljudima koji ne piju dovoljno tečnosti. Aplikacija pomaže u spoznavanju svog tela i praćenju unosa tečnosti, vrste tečnosti i količine.

 

Tags: dnevnikgrafički prikazlogovanje vodepodsetnikpopi voduwater your body

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Jedino ne vidim gde si našla tu kafu ili ja nešto ne vidim? 🙂
    Osim ako ne misliš na ovu šoljicu, ali onda ti i nju ubraja u dnevni unos vode, a ne bi trebalo?

    • Da na tu šoljicu mislim. I unos kafe je unos tečnosti, ja sve beležim. I onda kada imam više dana unetih i kada listam log, tačno vidim kada sam se prepila kafe. 😀

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *