[recenzija] Settings Extended

Objavio u 01/12/2012 u 19:24

20121201-193552.jpgAko ste koristili CyanogenMod ROM ili npr. Samsungov stock ROM, pretpostavljam da ste uživali u toggle podešavanjima koja se nalaze u notifikacionom panelu. Kada sam prešao na HTC One X, veoma mi je nedostajala mogućnost brzog uključivanja/isključivanja opcija kao što su wifi, mobilni internet, režim zvona, itd.

Kao alternativu, pronašao sam aplikaciju Settings Extended. Aplikacija je veoma jednostavna, a nudi dosta opcija, tako da jednostavno možete postaviti željene kontrole u notofikacioni panel.

Kada instalirate aplikaciju, potrebno je da je pokrenete i podesite. Videćete da se nalaze tri taba – widget, extension i preferences. U tabu widget možete izabrati koje opcije želite da ubacite u notifikacioni panel. Njihov redosled možete odrediti jednostavnim prevlačenjem ikonica. Dostupne kontrole su podeljene u četiri kategorije – device, wireless & network, personal i tools. U widget je moguće dodati i prečice ka aplikacijama.

Tab Extension nije dostupan jer nemamo mogućnost kupovine dodatnih ekstenzija, dok se u tabu preferences mogu izvršiti podešavanja aplikacije. Tu je potrebno da aktivirate “status bar widget”. Da bi widget uvek stajao na vrhu, potrebno je da u status baru stoji ikonica. Ako ne želite da vam stoji ikonica, možete odabrati više vrsta prikaza baterije u procentima. Ikonicu možete i isključiti ali onda widget neće stajati uvek na vrhu.

Aplikacija je besplatna i nisam primetio da troši bateriju tako da je odlična kada uzmemo u obzir šta sve pruža. Isprobajte je i sami i javite nam utiske.

Settings Extended
Settings Extended
Developer: Sergej Shafarenka
Price: Free+
Tags: CyanogenModextendedsettingswidget

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

7 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *