Parking Manijak

Objavio u 19/09/2011 u 21:03

Parking-Manijak

Autor recenzije: Bogdan Bogdanović

Svima nam se desilo (ili bar većini od nas) da se parkiramo u nekoj ulici, a da ne znamo u kojoj smo zoni i da li se parking plaća na sat ili važi ceo dan. Još je veća nezgoda ako se ne nalazimo u našem gradu, već u nekom drugom i ne znamo broj na koji treba da pošaljemo SMS, a table nigde. Upravo u ovakvim situacijama pomaže aplikacija domaće proizvodnje Parking Manijak.

Mogućnosti / Funkcionalnost:

Aplikacija podržava i stare i nove tablice, uključujući i specijalne karaktere (č, ć, đ, š) i dozvoljava unos do tri registarska broja. Ukoliko primetite da su se promenila pravila u zoni možete dodati novu definiciju i koristiti nju umesto predefinisane.

Primer korišćenja aplikacije:

Autor ovog članka je uspešno koristio ovu aplikaciju u Beogradu, Valjevu, Lazarevcu i Novom Sadu i oduševljen istom, rešio da napiše ovaj članak. Kada izaberete mesto i kliknete na neku od zona aplikacija šalje  poruku, a vama stiže standardno obaveštenje da ste platili parking za vozilo u Zoni u kojoj se nalazite i koliko je vremensko ograničenje. Naravno pred isteka ograničenja vam stiže i standadno obaveštenje da vam parking ističe i da li možete da ga produžite ili ne.

Ocena lakoće korišćenja i izgled:

Aplikacija je jako jednostavnog izgleda i laka za podešavanje. Pritiskom na Menu dugme izlaze sledeće opcije: Izaberi mesto, Izaberi registraciju, Dodaj definiciju i Podešavanja. Dovoljno je da nakon unetih tablica izaberete grad u kome se nalazite i da, ako znate u kojoj ste zoni kliknete na neku od predefinisanih opcija (Zona I, Zona II i slicno), a ako niste sigurni čekirajte opciju Automatska lokacija i aplikacija će automatski izabrati mesto u zavisnosti od trenutne lokacije uređaja.

Prednosti:

Podržana su čak 40 mesta u Srbiji tako da je definitivno vredi imati u telefonu.

Mane:

Nema

Poređenje sa sličnim aplikacijema/igrama:

Pored ove postoji i slična aplikacija Parking MNE za korisnike u Crnoj Gori.

Aplikacija je besplatna i može se preuzeti na marketu.

Parking MNE
Parking MNE
Developer: Drazen Djurisic
Price: Free
Parking Manijak
Parking Manijak
Developer: TPARK
Price: Free

Tags: ManijakParkingParking Manijakservissms

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Imam problem zbog vaseg programs, Treba da dokazem da Sam da ovih broja 0631182925 pokusao da posaljem uplatu, sto I jedan Ali neznam iz kog razloga Nije zavedena, Treba mi dokaz da mogu da prikazem u parking servisu!!!!!!!!!

  • Od verzije 2.9.10 moguće je aplikaciju instalirati (ili prebaciti) na SD karticu… hvala Aleksandru što je skrenuo pažnju na ovaj propust.

    Što se tiče automatske lokacije, bitno je razumeti da ona radi samo izbor trenutnog mesta u kome se plaća parking i NE radi izbor zone. To je urađeno na taj način zato što većina korisnika hoće da plati parking odmah po parkiranju, bez čekanja na GPS lock koji bi odredio tačnu zonu. Bitno je napomenuti da opcija “Use wireless networks” u podešavanjima telefona, pod “Location and security” mora biti uključena da bi funkcija automatskog lociranja trenutnog grada-mesta radila.

  • Jedina mana, po meni, je da ne doyvoljava da se instalia na SD karticu

  • Odlična aplikacija, koristim je već duže vreme, jedino nisam uspeo da iskoristim mogućnost automatske lokacije. Iskren da budem nisam se nešto preterano ni trudio, probao dva, tri puta, video da neće i poslao normalnu poruku… 🙂
    Ali manijak ima sve moje preporuke…

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *