Optimize ToolBox

Objavila u 10/09/2011 u 17:27

Već neko vreme aktivno na mom HTC Desire telefonu koristim aplikaciju Optimize ToolBox. Kako Desire kuburi sa manjkom interne memorije, ova aplikacija mi uvek bar malo pomogne da rasteretim telefon. Pored čišćenja cache-a i optimizovanja sistema, aplikacija ima još 13 drugih funkcija. Ovu aplikaciju nazivaju i britvom za Android, misle na one multipraktik nožiće koje uvek nosite sa sobom i pomognu vam u raznim situacijama. Na XDA forumu su ovu aplikaciju nazvali Swiss Army Knife za Android.

Android Optimizer

Aplikacija se sastoji iz 9 sekcija u kojima možete pronaći ukupno 15 funkcionalnosti. Aplikacija je skroz lepo dizajnirana i pregledna. Interfejs je odlično urađen i vrlo je laka za korišćenje. Aplikacija nudi sledeće mogućnosti:

 1. Device scan – opcija koja vam omogućava da skenirate telefon i jednim klikom da optimizjete instalirane aplikacije, aplikacije koje se automatski startuju, pokrenute aplikacije i cache. Prikazaće vam stanje za CPU, RAM, ROM, SD, signal, brzinu i status baterije. Na ovaj način uvek možete osloboditi malo interne memorije na telefonu što je vrlo korisno kod uređaja sa manje memorije. Ovo je moja omiljena opcija.
 2. App manager – sortiranje aplikacija gde možete vaše aplikacije rasporediti u foldere i kreirati prečice do tih foldera na home screen-u telefona. Postoje predefinisani folderi: Tools, Games i Social ali svakako možete kreirati i dodati druge foldere u koje ćete smestiti vaše aplikacije.
 3. App to SD – u drugom tabu u App manager-u imate opciju da pregledate aplikacije i vidite šta vam je prebačeno na SD karticu a šta ne, kao i da ih lako prebacite na SD karticu.
 4. Startup manager – vam omogućava da vidite koje se aplikacije automatski startuju i da upravljate ovim procesima.
 5. Uninstaller – brz pristup aplikacijama i mogućnost deinstaliranja aplikacija prethodno sortiranih po vremenu instaliranja, veličini ili imenu.
 6. Installer – mogućnost instaliranja apk fajlova sa SD kartice
 7. Program manager – prikazuje pokrenute aplikacije i u drugom tabu pokrenute servise. Ovde imate mogućnost gašenja pokrenutih aplikacija ali i definisanja pravila ponašanja aplikacija. Pa možete namestiti da se selektovane aplikacije same ugase nakon određenog vremena.
 8. Cache Clean – opcija koja čisti keš koji su aplikacije napravile, ovde je dostupna i Deep Clean opcija koja radi to isto samo malo detaljnije, duže i čisti keš i aplikacija koje ste deinstalirali.
 9. Brisanje poruka – kada uđete u opciju Clean Cache možete videti i tab Delete message iz kojeg možete obrisati vaše SMS poruke selektovanje više poruka odjednom.
 10. File explorer – klasičan file explorer sa kojim imate pristup folderima na SD kartici. Možete menjati nazive foldera, menjati im lokaciju i brisati ih. Kada su u pitanju fajlovi, onda imate i dodatno opciju šerovanja i kopiranja.
 11. Power saving – kada odete na ovu opciju imate pregled stanja vaše baterije i na drugom tabu mogućnost gašenja servisa radi uštede baterije.
 12. Quick profiles – je opcija u kojoj se nalazi gomila drugih sistemskih podešavanja.
 13. Vidžeti – možete postaviti Quick Settings widget koji omogućava brz pristup gašenju i paljenju WiFi-a, Bluetooth-a, folderima, bateriji itd.
 14. U Quick profiles imate tab Quick settings gde možete podešavati Security settings. Ovde su dostupne opcije podešavanja zaključavanja ekrana telefona, uključivanje opcije koja omogućava instaliranje aplikacija sa neproverenih izvora (aplikacije koje su van Marketa) i da uključite Debbuging konekciju.
 15. Sound display settings – podešavanja ekrana i fino podešavanje melodija na telefonu.

Aplikacija je besplatna i teška 1,4 MB. Možete je skinuti sa Marketa ili skenirajte QR kod:

Tags: alatbrisanje kešabritvaexplorermenadžeroptimizacijaoptimizacijaoslobađanje memorije

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

6 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *