Novi Android Market

Objavila u 13/12/2010 u 16:17

Novi Android Market

Pre neke tri nedelje Google Inc je radio na update-u Marketa o kome su svi spekulisali šta bi mogao doneti. Prva stvar koja je uočena su bile nove opcije u interfejsu za developere. Potom je objavljeno da će se implementirati novi rejting sistem za sve aplikacije u Marketu. Naravno svi smo očekivali više i evo sada se pojavila i nova aplikacija za Market koja još uvek nije svima dostupna.

Testirala sam aplikaciju i kao što je i kolega eboye prokomentarisao, slažem se da je heder ogroman i da zauzima puno mesta na ekranu. Ali kada zađete već u neku kategoriju, heder je manji tako da to i nije veliki problem.  Naime u hederu se u novoj aplikaciji nalazi kurasel u kojem se smenjuju izdvojene aplikacije. Izbačeni su tabovi ali i dalje postoje izdvojeno kategorije Apps, Games i My Apps (bivši Downloads). Novost je da su uvedene dve nove kategorije za Vidžete i za Live pozadine. Kada odaberete kategoriju, trebate idabrati da li želite prikaz Top Free ili Just in aplikacija. Mi u Srbiji još uvek ne vidimo komercijalne aplikacije koje se plaćaju.

Kada ste na ekranu gde detaljnije osmatrate aplikaciju, možete primetiti da je dodato Related apps odnosno Slične aplikacije što može biti veoma korisna opcija. Pregled screenshotova aplikacija je sada mnogo bolji i kvalitetniji s obzirom da je dozvoljen upload slika većih rezolucija developerima aplikacija.

Značajna promena u marketu se odnosi na povraćaj novca plaćenih aplikacija (što na nas u Srbiji još ne utiče). Dosad ste imali 24 sata da testirate kupljenu aplikaciju pre nego što se predomislite i tažite novac nazad. Sada je taj test period smanjen na svega 15 minuta. Kažu da je ovo urađeno na osnovu statistike da većina korisnika već u prvih par minuta traže novac nazad ukoliko s nezadovoljni. Dodate su još dve opcije koje se odnose na developere aplikacija: ciljano prikazivanje aplikacija za uređaje određene rezolucije i veličine ekrana i podrška za fajlove do 50MB što daje prostor za veće igre i multimedijalne aplikacije.

Nova Market aplikacija još uvek nije dostupna svima ali ako želite da je testirate, potražite .apk fajl na ovom linku.  Na datom linku ćete naći i uputstvo za one koji imaju Cyanogen rom na telefonu.

Screenshot:

Novi Android Market

Tags: android marketaplikacijadownloadinterfejsrecenzijatestiranje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *