Nike+ Running

Objavio u 28/08/2012 u 12:33

Nike+Running je za one koji od svega najviše vole da izađu i trče. Aplikacija prati vašu brzinu, rutu, sagorele kalorije i dolazi sa opcijama za deljenje. Uz sve to, besplatna je! Treba vam još neki razlog za download?

Nije mali broj fitnes aplikacija u Play Store-u. Postoje aplikacije koje tvrde da će vam biti personalni treneri, da će vam izdetaljisati vaš rad, kao i druge koje tvrde da će vam pomoći u dijetama i naučiti vas nutricionim vrednostima. Ali, najpopularnije su one koje koriste GPS senzor i mape za kalkulaciju vaše pređene rute trčanjem i brzinu za koju ste to pretrčali, sa još nekoliko detalja kao što su sagorele kalorije itd.

Nike+Running je jedna od njih i to je aplikacija koja će vam reći koliko ste pretrčali, pri kojoj brzini i koliko ste kalorija sagoreli. Kada se ovako kaže, možda i ne zvuči tako kompleksno, ali to je zapravo kako aplikacija funkcioniše, a detalji koji se na to dodaju i dizajn su ono što je njena prednost.

nike plus running 001

Dok trčite, aplikacija prikazuje pređenu distancu i vreme koliko trčite. Moguće je zaključati ekran, aplikacija će raditi i dalje.

Možete se ulogovati u aplikaciju ili registracijom, gde ćete dobiti ID ili koristeći Facebook nalog. Za preciznije rezultate, možete uneti i vašu visinu i težinu. Nakon toga ste spremni za trčanje. Ovde aplikacija pokazuje svoj pravi sjaj. 🙂 Pored toga što prikazuje pređenu distancu velikim brojevima na ekranu, takođe vam prikazuje mapu, koju možete otkriti povlačenjem “lista” iz donjeg desnog ugla. Možete podesiti ono što aplikacija naziva Powermusic za vaše trčanje gde ukoliko se zaustavite, muzika staje. Dok hodate, dobijaćete zvučne notifikacije o pređenoj distanci, a kako aplikacija deli vaš uspeh na društvenim mrežama, dobićete zvučno obaveštenje kad god vam neko lajkuje ili komentariše isti. Društvene mreže na koje se deli vaš uspeh su Facebook, Twitter i Path.

Ako želite da saznate gde se nalazite dok trčite, samo otkrijte mapu i imaćete tačnu lokaciju.

nike plus running 002

Pređena distanca je veoma precizna i aplikacija radi veoma tečno. Veoma kul stvar je što možete da zaključate ekran dok trčite, što smanjuje mogućnost slučajnog pritiska nekog dugmeta.

Aplikacija je dovoljno pametna da upoređuje brzine različitog trčanja i govori vam ako ste dobro istrčali ovog puta. Što je veoma kul.

Takođe možete proveriti i vaše vremenske rekorde i pređene distance prethodnih trčanja, kao i rute iscrtane na mapi. Ako želite da podelite vaš uspeh sa drugim korisnicima aplikacije, možete sinhronizovati vaše podatke sa Nikeplus.com sajtom. Na ovaj način možete videti i koliko ste NikeFuel zaradili (Nike jedinica za trud), da uporedite vaše “Nike gorivo” sa drugim ljudima i da vidite popularne rute u vašem kraju.

Početni ekran će vam uvek prikazivati ukupnu distancu koju ste pretrčali, kao i broj trčanja, prosečnu brzinu i najbrži pretrčani kilometar, tako da uvek možete da znate koliko ste dobri pre nego počnete sa novim trčanjem.

nike plus running 003

Ono što je možda mana aplikacije je da iako možda ne trčite a uključite praćenje, aplikacija će tretirati kao trčanje. Bilo bi kul kad bi aplikacija mogla da prati i šetnje i vožnju bicikla.

nike plus running 004

Kako Nike organizuje 16. septembra u Beogradu We Run Belgrade trku, plan je i da se na dan trke sakupi najveći broj pretrčanih kilometara u Srbiji. Priključite se i učestvujete u postavljanju rekorda. Sve informacije o pripremama i samoj trci možete saznati na adresi www.facebook.com/NikeRunningSrbija

Aplikacija je besplatna i možete je preuzeti sa Play Store-a

Nike Run Club - Running Coach
Nike Run Club - Running Coach
Tags: AndroidaplikacijafitnessGPSNike+trćanjeWeRunBelgrade

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *