Najbolje vremenske prognoze za Android

Objavio u 20/08/2016 u 21:10

S obzirom da svi koristimo barem jednu aplikaciju za vremensku prognozu na telefonu, odlučio sam da sastavim listu od nekoliko meni lično najboljih. Vremenska prognoza se često koristi u chit-chat razgovorima u liftu, čekaonicama itd. To je nekako tema o kojoj svi znaju da pričaju, pa tako ako se nađete u prisustvu smarača kog ne možete lako da se otarasite, siguran sam da se potegne priča o vremenu, a tu ove aplikacije mogu da pomognu 😀

Weather timeline

je meni omiljena aplikacija za vremensku prognozu. Davno beše kada sam potrošio taj dolar na ovu aplikaciju i to je možda i najbolje potrošeni dolar na Play Prodavnici.

Weather timeline ima popriličan broj korisnih i interesantnih opcija jako lepo upakovanih u Material Design interfejs i skup vidžeta za početni ekran.

weather-timeline-screenshot

Aplikacija je dobila ime zbog svoje osnovne funkcije, tj. početnog ekrana gde imate kartice sa vremenskom prognozom uvezane u vremensku liniju. Ono što je jako kul jeste opcija da izaberete servis za vremensku prognozu. Od servisa imate sledeći izbor:

  1. Weather Underground (veoma dobra prognoza na globalnom nivou)
  2. Forecast.io
  3. YR.no (definitivno najpreciznija prognoza za Srbiju)
  4. OpenWeatherMap
  5. World Weather Online

Dakle, kao što sam u listi već naglasio, Weather Timeline podržava YR.no prognozu. YR.no se po mom iskustvu pokazao kao najpouzdaniji servis. Aplikacija čak ima i opciju za prognozu mesečevih mena, tako da znate kada vukodlaci izlaze, kao i radar mape što može biti jako zanimljivo. Takođe ima nekoliko interaktivnih grafikona za temparuturu, vlažnost vazduha i pritisak.

Precise Weather YoWindow

YoWindow ima odličan dizajn i prvi put kad je otvorite definitivno shvatite da ne lažu kad kažu: “Gledajte vremensku prognozu sa užitkom”. Umesto piktograma (koje lično preferiram) koji prikazuju oblake, sunce, kišu … ZoWindow prikazuje crteže krajolika koji reflektuju trenutno stanje na vašoj lokaciji.

yowindow-screenshot

Doba dana i trenutno stanje su precizno prezentovani u aplikaciji i možete da skrolujete kroz sate. Veoma unikatna i dobro odrađena aplikacija. Dolazi u besplatnoj verzijij sa reklamama i kao plaćena verzija koja nije baš jeftina.

YoWindow Weather and wallpaper
YoWindow Weather and wallpaper
YoWindow Weather
YoWindow Weather
Developer: RepkaSoft
Price: $9.99

Simple Weather

Ova aplikacija ima vrlo čist i jednostavan dizajn. Poštuje Google Material Design guidelines skoro u potpunosti tako da ako ste fan materijalnog stila i želite da vam sve aplikacije budu u istom fazonu, ovo je prava app za vas. Dugo sam je koristio i zaista sjajno izgleda.simple-weather-screeenshot

Kako je Material Design u fazonu minimalizma i jednostavnosti, tako ova aplikacija nema nekih naprednih opcija kao druge aplikacije, ali definitivno jako kul izgleda. Meni druga po kvalitetu.

Takođe ima prelepe vidžete koji izgledaju brutalno na bilo kojoj pozadini.

Besplatna je, međutim ukoliko želite da se ratosiljate dosadnih reklama, možete platiti njihovo uklanjanje unutar same aplikacije.

Pored ovih aplikacija, naravno postoji pregršt drugih, ali nekako su mi ove prirasle k’ srcu. Koje aplikacije vi koristite? Jeste probali ove? Šta vam je najbitnije kod ovog tipa aplikacije? Meni je ubedljivo najbitniji izgled i preciznost informacija.

Tags: Material Designpočetni ekranvidžetvremenska prognozaweatherwidget

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *