MoboPlayer

Objavio u 23/07/2011 u 17:46

Na Android marketu postoji pregršt video plejera, ali najbolji koji sam našao (što se interfejsa, preglednosti i kvaliteta reprodukcije tiče) je MoboPlayer.

Mogućnosti:

 • Pušta gotovo sve popularne video formate, uključujući i one koji isu nativno podržani Android platformom (softverskim dekodiranjem)
 • Podrška za SRT, ASS i SAA formate titlova, kao i titlove koji su embedovani u video kontejnere MKV, MPV i MOV
 • Media biblioteka podržava dodavanje i isključivanje foldera iz biblioteke
 • Media biblioteka ima dva vačina prikaza thumbnail-ova: kao lista i mrežni prikaz
 • Player podržava Gestures, jednostavnim potezima menjate osvetljenost, premotavate i menjate glasnoću bez potrebe otvaranja kontrola
 • Dugmići za pojačavanje i stišavanje mogu služiti za ono za šta su namenjeni, kao i premotavanje
 • Kreiranje playlist-a i puštanje više klipova jedan za drugim
 • Stream-ovanje videa preko HTTP ili RTSP protokola

Prednosti

Najveća prednost MoboPlayer-a u odnosu na ostale je svakako kvalitet reprodukcije. Ovo je najvažnija stvar kod video plejera, a MoboPlayer ovo radi mnogo bolje od plejera koje sam probao. Video je brz, tečan i nema pikselizacije. Međutim HD video neće biti super gladak, ali ja nisam našao ni jedan plejer koji ovo može da izvede. Takođe pušta većinu popularnih formata zbog svoje podrške za softversko dekodiranje. Ako vam telefon sporo pušta video, možete skinuti optimizovan codec pack za MoboPlayer sa Marketa, što je super dodatak.

MoboPlayer je stvarno uživanje koristiti. Ocena reprodukcije i interfejsa kod mene dobija visoku ocenu. Media biblioteka je veoma jednostavna za korišćenje, dozvoljava vam da izaberete određene foldere i ima dva načina prikaza. Gesture kontrole osvetljenja, jačine zvuka i premotavanja daju MoboPlayer-u visoku ocenu kod mene. Kod drugih plejera je za osvetljenost potrebno izaći iz plejera i ući u sistemske opcije kako bi se izvršila podešavanja. Podrška za titlove je takođe nešto što vam treba ako hoćete da gledate filmove na jeziku koji ne razumete.

Mane

Međutim, nije sve tako odlično. Postoje dve stvari koje su mi nedostajale u ovom plejeru. Prva, nije prepoznao svaki format videa koji sam probao da pustim. OGM na primer. Ali gotovo sve ostalo je pustio. Iako je izgled biblioteke odličan, lično bih voleo više podrške za sortiranje klipova po različitim kategorijama, npr. po naslovu. Jer ako stavite više epizoda neke serije, nije baš lako snaći se i puštati ih redom. I pored ovih “mana”, mislim da je ovo najbolji plejer od svih do sad koje sam probao sa Marketa.

Konkurencija

Iz mog iskustva, ni jedan plejer ne može da se meri sa MoboPlayer-om, ali postoje neki koji su OK. Vplayer je za sada mlad, ali pokazuje dosta potencijala. Pustio je gotovo sve moguće formate, ali je bilo potrebno čačkati po opcijama kako bi sve bilo glatko. Takođe nema biblioteku već morate da šetate po svim folderima u telefonu kako bi našli video klipove. Držim ga uvek u rezervi ako MoboPlayer nešto neće da pusti. mVideoPlayer je veoma popularan na Marketu i stvarno je dobar. Ali velika mana mu je to što pušta samo klipove koje telefon podržava. Tako da morate da konvertujete sve one klipove koje imate u ne podržanom formatu u onaj koji vaš telefon može da pusti. RockPlayer je veoma moćan plejer, pušta gomilu formata, ali je mnogo velik (13mb). Ako imate dovoljno interne memorije na telefonu, možete i njega probati, jer pušta gotovo sve meni poznate formate.

Ovo svakako nisu jedini plejeri koje sam probao, ali hajde da kažemo izabrana četvorka, gde je MoboPlayer stvarno pokazao svoju moć.

MoboPlayer
MoboPlayer
Developer: euphmia
Price: Free

Ako imate predlog nekog plejera koji vam je favorit, slobodno ostavite komentar.

Tags: bibiliotekacodecmedia libraryMoboPlayermVideoPlayerplayerRockPlayertitlovivideovPlayer

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

6 komentara, pridruži se diskusiji!
 • ali kod mene ne otvara prevod mobo player i nikako ne mogu da otvorim title na tel.postoji li neka opcija naknadno?

  • Titl mora imati isto ime kao i video klip … npr film.avi i film.srt … ili da je embedovan u MKV fajl. Za embedovanje titla u MKV mozes koristiti Matroska Splitter. U njega ubacis video i titl i mux-ujes ih. Ali to je vec tema za neki drugi sajt/blog 🙂

 • Buzz player , najbolje kod njega je sto strimuje filmove sa lan-a… sa prevodom.

 • Koristim mVideoPlayer i zadovoljan sam, a konverziju radim svakako jer imam mali Wildfire ekran kojem nije potrebna veća rezolucija videa, a i relativno malu, 2gb karticu. Dobar članak, probaću i ovaj plejer 🙂

 • Koristim RockPlayer i veoma sam zadovoljan. Isprobacu i ovaj.

 • Licno koristim universal rock player posto imam dosta prostora na telofonu.Ali postoje vrezije specijalizovane za ARMv6,ARMv7 ili tegra koje su od 3-7mb tako da je i to solidno resenje.Mada cu obavezno da probam i MoboPlayer.Svidja mi se jako interfejs sa slika.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *