Instant Heart Rate – merač otkucaja srca

Objavila u 07/09/2010 u 4:23

Instant heart rateInstant Heart Rate je besplatna aplikacija koja uz pomoć kamere na telefonu i blica (ukoliko ga imate na telefonu) očitava vaš puls. Aplikacija uz pomoć kamere meri boju površine kože na vašem kažiprstu. Ona detektuje male promene nijanse boje, koje se dese prilikom svakog otkucaja srca. Potrebno je mirno da sedite i da postavite kažiprst preko kamere  i upaljenog blica. Ukoliko ste dobro postavili prst, videćete da je prikaz kamere na malom kvadratu crvene boje. Na ekranu, aplikacija pokazuje virtuelno srce kako kuca i nakon nekoliko sekundi se ispiše broj otkucaja srca.

Testirala sam ovu aplikaciju na HTC Hero-u i na HTC Desire. HTC Desire je vrlo brzo i efikasno očitao 67 otkucaja srca u minuti. Dok HTC Hero nije bio toliko uspešan zato što nema ugrađen blic. Onda sam pokušavala da usmerim telefon ka svetlu na plafonu i da dobro osvetlim prst da bih uradila očitavanje pulsa. I uspelo je očitavanje ali mi je aplikacija prikazala da mi srce kuca 115 puta u minuti, što naravno nije tačno. Zapravo zbog držanja ruke sa telefonom u vertikalnom i napetom položaju i zbog mrdanja ruke, aplikacija nije mogla uspešno da očita puls.  Potrebno je biti miran i staložen kada koristite ovu aplikaciju i bez nagle promene ambijentalnog svetla, jer je svetlo ključni faktor u ispravnom funkcionisanju aplikacije. Sve u svemu, meni se aplikacija veoma dopala.

Instant Heart Rate: HR Monitor
Instant Heart Rate: HR Monitor

Pogledajte video klip o aplikaciji koji su napravili ljudi sa sajta androidandme.com

Tags: aplikacijafreetestiranje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *