HideMyAss! Pro VPN aplikacija za Android [USKORO GIVEAWAY]

Objavio u 08/10/2014 u 9:24

HideMyAss je jedno od najvećih imena na tržištu VPN servisa i pružanja anonimnosti na internetu. Ja sam na HideMyAss servis naleteo još davnih dana, više se i ne sećam. Tada su mi bili potrebni proxy serveri, a HMA je upravo to nudio za džabe.

Kasnije sam saznao da je to srpski servis, što mi je samo povećalo poverenje i nekako sam osetio dozu ponosa što je tako jak servis poreklom odavde 😀

ispravka: HMA je pola UK, pola RS servis … mada to ne umanjuje vrednost.

HideMyAss je davno prestao da bude samo izvor besplatnih proxy-a i počeo sa ozbiljnijim radom na polju privatnosti preko VPN-ova širom sveta.

Kao i gotovo svi VPN servisi, a pisao sam o Tunnel Bear servisu kada sam pričao o lažiranju lokacije za Play Store, i HMA naplaćuje VPN. Međutim kod HMA nema besplatne varijante, sve se plaća 😀 Imaju pakete na jedan, šest i dvanaest meseci.

Trenutno nude skoro 700 servera u oko 90 zemalja, tačnije preko 85000 IP adresa i broj konstantno raste.

Ono što je možda nama ovde i najzanimljivije je da podržavaju sve platforme uključujući i Android.

Sigurnost

Sa tehničke strane, ove je odličan servis jer pruža sve najpopularnije protokole: OpenVPN, L2TP sa 256-bitnom enkripcijom i PPTP sa 128-bitnom enkripcijom. Android app koristi OpenVPN protokol za sada. Imaju nekoliko alata koji će vam pomoći da budete sigurniji na web-u. A evo i alata:

Panic Button
Panic Button
Developer: hidemyass.com
Price: Free
HMA! IP Checker
HMA! IP Checker
Developer: hidemyass.com
Price: Free
Hide My Ass! IP Checker
Hide My Ass! IP Checker
Developer: HideMyAss!
Price: Free
Unknown app
Unknown app
Developer: Unknown
Price: Free
Hide My Ass! Web Proxy
Hide My Ass! Web Proxy
Developer: HideMyAss!
Price: Free

Android VPN aplikacija

Sam servis je ekstremno lako koristiti. Izaberete lokaciju, stisnete Connect dugme i to je to. Isto kao i na svim platformama, tako je slučaj i sa Android aplikacijom. A evo i kako to izgleda u nekoliko koraka:

hma

Kao što vidite u jednom kliku ste se zaštitili 😀 Uvek možete promeniti IP adresu klikom na Change IP Address, kao i proveriti da li je IP adresa uspešno lažirana klikom na Verify IP Address.

HMA VPN Proxy & WiFi Security
HMA VPN Proxy & WiFi Security
Developer: Privax
Price: Free

Možda ćete se u ovom trenutku zapitati zašto bi to radili. Pa ovako:

Kad god koristite neki besplatni WiFi hotspot uvek ste izloženi da vam neko ukrade identitet. Tačnije da vam ukrade lozinku za npr Gmail, Facebook, Twitter itd. Može da vidi koji sajt otvarate, koje slike vidite … verujte mi, za to ne treba velika mudrost. Postoje gomile aplikacija za Android uređaje, kao i za desktop računare koje mogu da presreću svu komunikaciju na mreži i to može da koristi svako. Nabrojaću ih samo nekoliko:

I ima ih još mnogo.

Zapravo, ako neko hoće da presretne podatke koje primate i šaljete preko neta, najbolje je da imate enkriptovanu konekciju i to ka jednom serveru. Na taj način je gotovo nemoguće (nikad nije nemoguće) da vam neko presretne podatke i načini bilo kakvu štetu.

HideMyAss ima veoma lepo dizajniran sajt, a pored svega je i veoma informativan. Tako da ako želite da naučite više o sigurnosti na internetu, definitivno posetite njihov sajt na hidemyass.com

Licencu na mesec dana smo dobili od ekipe HideMyAss da testiramo i mogu reći da sam prezadovoljan. Veoma dobro radi na svim testiranim platformama i konekcija sa njihovim serverima je odlična, tačnije ne primećuje se nikakvo usporenje.

Svaka pohvala za ovu ekipu i najtoplije vam preporučujem da ako brinete o svojoj sigurnosti da probate barem mesec dana da koristite ovaj servis, nećete se pokajati. A dodatno potpomažete domaću IT industriju 🙂

Uskoro očekujte još jedan giveaway gde ćemo podeliti 5 licenci za HMA (koje rade na svim platformama). Od toga jednu godišnju, jednu šestomesečnu i tri mesečne.

Zato, stay tuned 😉

Tags: 256-bit encryptionenkripcijagiveawayHideMyAssip adresaL2TPlažiranje lokacijeOpenVPNproxyPTPPsigurnostTunnelBearVPNVPN servis

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *