Facebook objavio Hello – aplikaciju za biranje i pozivanje brojeva

Objavio u 25/04/2015 u 20:11

Facebook je upravo objavio njihovu novu aplikaciju pod nazivom Hello. U suštini, ova aplikacija predstavlja alternativu Android Telefon aplikaciji – za biranje i pozivanje brojeva.

Hello kombinuje birač, sa interfejsom za gledanje kontakta, a ujedno nudeći i lako blokiranje poziva kao i laku pretragu ljudi i mesta. Kada je pretraga u pitanju, čini se da je fokus stavljen na upite vezane za biznis. Sve što treba jeste da ukucate prvih nekoliko slova imena, i ako taj posao (firma) ima Facebook stranu, moći ćete da je pozovete jednim klikom (naravno, ako postoji broj na Facebook stranici).

Facebook Hello

Sve što je rečeno za posao, takođe važi i kada tražite ljude. Možete slati poruke kontaktima koristeći Facebook Messenger, a možete ih i zvati preko VoIP (Voice over IP) koristeći Messenger za to. Ali glavna stvar koju Hello aplikacija radi jeste kada primate poziv – tada će vam se pojaviti informacije o ljudima, iako ih nemate u kontaktima. Naravno, ovo je moguće zahvaljujući ogromnoj količini podataka koje Facebook poseduje o ljudima i telefonskim brojevima. Fotografija koja se prikazuje je Facebook profilna slika te osobe, takođe, prikazani su i neki dodatni podaci kada primate poziv – na primer, kada je rođendan osobe koja vas zove.

Hello nudi automatsko blokiranje brojeva – ako je određeni broj blokiran od više ljudi, ali vi takođe možete da manuelno blokirate bilo koji broj. Pošto je ova aplikacija povezana sa Facebook-om, informacije poput profilne slike i rođendana su uvek ažurirane.

Aplikacija Hello je besplatna, i kao i uvek dostupna u Play prodavnici, mada se čini da je ova aplikacija lokacijski ograničena, pa je možda nećete moći preuzeti zavisno od toga gde ste.

Hello — Caller ID & Blocking
Hello — Caller ID & Blocking
Developer: Facebook
Price: Free

Via VERGE

Tags: facebookFacebook MessengerHello aplikacijaPlay Prodavnica

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share