DroidStats

Objavio u 29/01/2011 u 18:32

DroidStats OverviewOtvaranje koverte mobilnog računa je uvek stresno. Telefonski račun može da bude neočekivano velik. Ako pređete mesečnu pretplatu, račun može da bude zaista velik. I onda ćete se zapitati, kako je moj račun toliko velik???!! Naravno možete pogledati listu poziva i poruka, ali uvek je bolje sprečiti nego lečiti 😉

DroidStats će vam pomoći da ne dođe do neočekivanih računa, i upozoriće vas na vreme.

DroidStats meri sve vaše dolazne i odlazne pozive i poruke, kao i internet protok sa 3G mreže i WiFi konekcije, i prikazuje vam:

  • Koliko vam je minuta/sms poruka ostalo u ovom mesecu
  • Koji su telefonski brojevi besplatni za pozivanje
  • Koji vam je limit za internet protok
  • Koliko dodatni minuti, poruke i megabajti koštaju
  • I kada da vas upozori o približavanju limita

DroidStats kolektuje sve informacije sam od sebe. Preko widget-a uvek možete na brzinu videti koliko vam je ostalo od vaše pretplate.

Konfiguracija je veoma jednostavna. Na samom početku, DroidStats će vas voditi kroz proces podešavanja sa nekoliko saveta. Kada ga pokrenete, dobijate prazan ekran, što znači da morate da konfigurišete aplikaciju pre nego što vidite vašu statistiku.

Instalacija traje samo nekoliko minuta: unesete limite (ako imate postpaid račun sa određenim limitom besplatnih minuta, poruka i megabajta), cenu po minuti, poruci ili megabajtu koji prelaze limite, uvećavanje cene (ukoliko se pozivi zaokružuju po minuti ili se naplaćuju po sekundi), i gotovi ste!

Sada već možete videti statistiku na glavnom ekranu, koji je veoma lepo dizajniran, u duhu HTC Sense-a. Ako su vam polja u zelenom, to znači da imate još dovoljno minuta, poruka i megabajta za korišćenje, ako je u žutom, onda bi trebalo da pripazite na količinu korišćenja. A ako je prazna crvena linija, žurka je završena, dostigli ste limit! Ostaje vam samo da pogledate u dno i vidite koliko vam je dana preostalo do sledećeg računa.

Ako vam je potrebno više detalja, u tabovima možete pogledati koliko ste poziva napravili, koliko ste poruka poslali, i koliko ste interneta potrošili. Ovde je moguće videti i mesečnu statistiku, kao i ukupnu statistiku od kad je telefon kupljen. Prelazak sa ekrana na ekran je lepo animiran, ali ovo možete isključiti ukoliko želite, ili ukoliko vam usporava telefon. Takođe je moguće videti i top tri kontakta sa kojima ste najviše komunikacije imali, kao i da ih pozovete klikom na njihove slike.

U Data tabu, možete videti detalje o količini protoka podeljenom na 3G i WiFi.

Cela aplikacija je prepuna pomoći i saveta. Samo kliknite na mali krug sa trouglom okrenutim na dole i odaberite “i” dugme da dobijete objašnjenje o željenoj statistici.

DroidStats takođe dolazi sa nekoliko widget-a: 1×1, 1×2 i 1×3 u zavisnosti od količine informacija koje želite da prikazuju. Widget je samo manja verzija informacija koje možete naći na početnom ekranu aplikacije.

Još jedna od veoma kul opcija je mogućnost osvežavanja podataka samo pri ulasku u aplikaciju, tako da vam dodatno ne troši bateriju, ali ako želite da koristite widget-e, potrebno je da ovu opciju uključite, kako bi podaci na widget-ima bili sveži.

Aplikacija je besplatna i možete je skinuti skeniranje QR koda ili pretragovm DroidStats u marketu.

Tags: DroidStatsinternetpotrosnjapoziviračunsmsstatistikawidget

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Instalirao sam ovaj korisni programčić, i postavio widget na homescreen.

    Al, bolje da nisam. Lepo mi je pokazao, da od mojih besplatnih 220 minuta, mesečno u proseku iskoristim jedva 30. Praktično sve ovo vreme poklanjam operateru novce (ako izuzmemo to što sam dobio telefon po povlašćenoj ceni, naravno. 🙁

    Inače, programčić savršeno odrađuje posao. 1×1 wigdet, i svi besplatni minuti i SMS-ovi su pod kontrolom.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *