Bump

Objavila u 14/04/2012 u 14:00

bump

Da li ste već probali Bump? Ako niste, vreme je da počnete da bump-ujete sa vašim Android prijateljima pa čak i sa iOS drugarima (ako ih imate 😀 ). Bump je aplikacija koja omogućava lako deljenje fotografija, kontakata i aplikacija između dva telefona. Oba telefona treba da budu na istoj geografskoj lokaciji i da u isto vreme mrdnu telefon.

Iako developeri Bump-a kažu u njihovoj reklami da telefone treba blago sudariti, zapravo radi se o običnom shake pokretu. Nije potrebno da budete na istoj mreži ili nešto tako. Potrebno je samo da mrdnete telefon u isto vreme na istoj lokaciji. Ono na 1,2,3 SAD pa shake.

Evo i te reklame:

Kada Bump skapira da su se dva telefona mrdnula u isto vreme na istoj lokaciji dok je bila aktivna aplikacija Bump, ponudiće vam da se konektujete na vašeg prijatelja i prihvatite deljeni materijal. Naravno, ako želite nešto da podelite sa prijateljem, u Bump aplikaciji prvo selektujete šta želite da podelite a potom u isto vreme mrdate telefon.

Interesantno je da ukoliko koristite aplikaciju za lažiranje lokacije kao na primer CatchMeIfUCan, My Fake Location ili neku drugu, takođe možete da koristite Bump, ali morate da se sinhronizujete u mrdanju telefona sa nekim tamo ko nije na istoj lokaciji nego je samo lažirao lokaciju. Tako da, možete to preko Skype-a da usaglasite ili telefonom. 🙂

Interfejs aplikacije je sasvim intuitivan i pristojno izgleda, finog dizajna. Moja zamerka je da je aplikacija poprilično spora prilikom Swype-ovanja levo desno. Pogotovo je spora kada odem na tab sa fotografijama gde imam gomilu slika i treba joj da sve to učita pa je spora. Nadam se da će u nekoj narednoj verziji ovo srediti i optimizovati. Zasad je to velika mana, testirala sam je na Xperia arc i na Telenor One Touch telefonu. I povremeno ume da se zapuca sa FC prozorom koji report-ujem u nadi da poprave problem. Uglavnom, interesantna aplikacija, daleko je od savršene, ali možete probati.

Screenshots:

Aplikacija je besplatna i možete je skinuti sa Play Storea.Zauzima 2,7 MB i podržava Android 2.1 pa naviše.

Tags: aplikacijebumpdeljenjefotografijekontaktishare

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *