BlackBerry PRIV tastatura dostupna za preuzimanje

Objavio u 26/11/2015 u 23:06

Kada kažete BlackBerry, prvo na šta će svako pomisliti jesu telefoni sa fizičkom tastaturom, što je i za očekivati, jer je ova kompanija upravo po tome poznata. Zajedno sa njihovim najnovijim uređajem – BlackBerry PRIV, koji koristi Android OS, imali smo jedno lepo iznenadjenje u vidu virtuelne tastature, koja je podjednako dobra, ako ne i bolja od fizičke.

Kako su mnogi, koji su testirali ovaj uređaj (ali ne i ja), primetili, virtuelna tastatura na BB PRIV je veoma dobra – brza, ne koči i efikasna. Dobra vest je, da, ako ne želite ovaj uređaj ali želite da isprobate novu tastaturu na vašem Android uređaju, imate sreće.

Ljudi sa XDA su započeli seciranje i izvlačenje funkcija iz BB PRIV uređaja u individualne aplikacije, i među tim funkcijama je i tastatura. Ono što je još bolja vest jeste da APK za ovu tastaturu radi dobro bez potrebe za ikakvim podešavanjima, pa tako Android korisnici mogu da preuzmu i instaliraju ovu tastaturu bez ikakvih problema.

Kako god, ako želite da koristite neke od drugih funkcija, verovatno će biti nekih ograničenja sa kojim mora da se pozabavite, ali ništa što se ne može rešiti. Nismo sigurni da li će BlackBerry ikada zvanično pustiti tastaturu za njihov PRIV uređaj kao aplikaciju – plaćenu ili besplatnu – za one koji ne koriste ovaj telefon, ali sudeći po reakcijama korisnika širom sveta – sve je moguće.

Izvor Phandroid

Tags: apkblackberryBlackberry Privtastatura

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share